26 Şubat 2013 Salı

Üniversite ile TSK arasında 3 milyar TL'lik kavga!

Darbe döneminde el konulan araziyi geri isteyen üniversiteye Gül yardım etti.

Genelkurmay Başkanlığı ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi arasında 3 milyar lira değeri olduğu tahmin edilen Ankara'nın gözde yerleşim bölgelerinden Bilkent'teki arazi konusunda müthiş bir çekişme yaşandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de devreye girmesiyle Hacettepe Üniversitesi, 12 Eylül darbesinden sonra askerin ünirversiteden aldığı 400 dönümlük arazinin 200 dönümünü geri aldı.

Alınan bilgilere göre; Genelkurmay, 12 Eylül askeri darbesinin ardından Hacettepe Üniversitesi'nin Bilkent Bölgesi'nde TSK Rehabilitasyon Merkezi'nin yakınında bulunan 400 dönüm arazisini 30 yıllığına aldı.

Ankara'nın gözde yerleşim bölgesinde bulunan arazinin değeri, buradaki lüks konut inşaatları nedeniyle son dönemde yükseldi. Arazinin değerinin yaklaşık 3 milyar lira olarak tahmin edildiği belirtildi. Üniversite yönetimi, 30 yılın dolması üzerine araziyi askerden geri istedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sorun rektör tarafından aktarıldı. Gül'ün ve diğer yetkililerin devreye girmesi üzerine, arazinin 200 dönümü üniversiteye geri verildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 400 dönümlük araziye darbeden sonra el konulduğunu belirterek, "200 dönümü geri aldık. Bunun değeri 1.5 milyar lira. Üniversitenin borçlarını 200 milyon liraya düşürdük. Bu arazinin geliri ile borçlarımızı da ödeyeceğiz. bu yıl içinde borçlarımızı sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi.