15 Şubat 2013 Cuma

200 personele istifa baskısı

Siyaset / 200 personele istifa baskısı
Hava Kuvvetleri bünyesinde 200 personelle ilgili ‘borç’, ‘alkol kullanma’, ‘şans oyunları oynama’, ‘iffetsizlik’ gibi suçlamalarla soruşturma açıldığı öne sürüldü.


 
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde subayların özel hayatlarına müdahale içeren bir soruşturma yürütüldüğünü ve 80’i Konya Hava Üssü’nden olmak üzere toplam 200 personelin emeklilik ya da istifasının istendiğini öne sürdü. Vatan gazetesinin edindiği bilgiye göre soruşturma “borç”, “alkol kullanımı”, “iffetsizlik”, “şans oyunları oynama”, “siyasi faaliyetlerde bulunmak” kapsamında açıldı. Sorgulanan subaylara facebook hesaplarındaki yazışmalar, özel hayatlarıyla ilgili görüntüler de gösterildiği öğrenildi. Bazı subaylara eşlerinin facebook adreslerinden yaptıkları yazışmaların da gösterildiği ortaya çıktı. Soruşturmanın 2 ay önce başlatıldığı belirtilirken, Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli iki albay ve iki yüzbaşının da aralarında olduğu toplam 8 kişilik bir soruşturma ekibi ifade aldı.

Ya emeklilik ya istifa

Soruşturmanın geçen hafta tamamlandığı, 8 Şubat’ta Konya’daki 80 subayın tek tek aranarak, “Ya emekliliğinizi isteyin ya da istifa edin” denildiği öne sürüldü. Aramayla ilgili bilgiyi doğrulayan CHP’li Kart, “Aranılanların isimleri bende var. Teşhir yoluyla itibarsızlaştırılma endişesi içindedir” dedi.

Disiplin yasası yeni değişti


TSK Disiplin Kanunu 31 Ocak’ta değişti. Yeni yasada alkol ve kumar düşkünlüğü, aşırı borçlanma, ahlaki zayıflık, iffetsiz kimseyle evlenmek gibi suçlar ordudan atılma nedeni olabiliyor.