8 Mart 2016 Salı

Dünya kadınlar gününde ağlayan analara... /// Ahmet TAKAN

Operasyonların "bitti bitecek" hatta "bitti" dendiği noktalarda, hâlâ barikat ve hendeklere döşenen patlayıcılar yüzünden şehitler veriyoruz.

Bölücü destekçisi belediye ve belediye eş başkanlarına gösterilen aşırı toleransın bedelini analar ağlayarak ödüyor. Bölgedeki masum vatandaşlar evlerine, sokaklarına rahatça dönsünler diye temizlik yaparken kahpe tuzaklarda şehit düşüyor dağ gibi vatan evlatları. Ankara'dakiler ise hâlâ koltuk derdinde!.. Dar alanda kısa paslarla pozisyonlarını kurtarma telaşına düştüler... Çözüm sürecinin hendeklerinde Türk evlatları Şahadet şerbeti içerken Ankara'daki büyük ve küçük krallıklar (sizler için şaşırtıcı olabilir ama benim için hiç değil-aht-) el ele vermişler geleceğin ikbal planlamasını yapıyorlar. Artık gizli ev buluşmalarına da hiç ihtiyaç duymuyorlar. Dükalıklarının en gizli tepe odalarına da... Her şey o kadar alenileşti ki!.. Her şey, kendine kulları rab edinmeyenler için o kadar görünür ki!.. The başkanlık için al desteği atla hendeği. Makam(ları) kurtarmak için koltuk çık kaldır barikatları!.. Analar ağlıyormuş. Ağlasın ne var ki bunda!.. Yeter ki onların anaları ağlamasın!.. "Her şey vatan için"den "her şey saltanat için"e hızla eviriliyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin!..

Geçen yazımızda, Şırnak özelini de örnek vererek bölücülere destek olan belediyelerin hâlâ yardım yataklık faaliyetlerini nasıl sürdürdüğünü aktarmıştık. Şırnak ve diğer bazı noktalarda temizlik operasyonu için geri sayım devam ederken Ankara'daki Emniyet raporlarına yansıyanları aktaracağım. Önce, istihbarat raporlarından farklı bir not ile araya girelim;
"Bölücü terör örgütü PKK bahar ayları ile birlikte Doğu ve Orta Karadeniz hattına taşeron örgütlerle birlikte sızma gayretlerini artıracak."

Emniyet birimlerinin Şırnak raporundan devam edelim;

"... Yarıyıl tatili öncesinde Şırnak'ta da sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bilgisi halk arasında yayılınca halkın yüzde 75'i Şırnak'ı boşaltmış durumdadır.  Şırnak'ta bu denli yüksek bir oranda şehrin boşaltılmasını örgüt öngörememişti ve bu durum örgütün psikolojik üstünlüğünü yerle bir etmiştir. Şu an itibariyle halkın örgüt hakkındaki söylem ve düşünceleri şu şekildedir; 1- Halkın çoğu tarafından; "Şırnak'ı ilk terk edenler hendekleri kazanlar, gerillayı dağdan şehre çağıranlardır. Şırnak'ta fakirler ve çocuklar kaldı" şeklinde söylemler ifade edilmektedir. 2- Hendekler, halk tarafından sorgulanmakta ve bu hendeklere yerleştirilen bombalardan halk ciddi şekilde korkmaktadırlar. 3- Şırnak'tan hâlâ göç devam etmekte ve vatandaşlar çeşitli trajikomik bahaneler sürerek şehri terk etmektedir; evini terk eden 9 kişinin önünü kesen bir YDG-H'li "nereye gidiyorsunuz" diye sorunca "hastaneye gidiyoruz" cevabını almıştır. Bir vatandaş da buzdolabını sırtına yüklemiş giderken yine bir YDG-H'li "nereye gidiyorsunuz" diye sorunca vatandaş "dolabı tamire götürüyorum" şeklinde cevap vermiştir. 4- Silopi operasyonlarında askerin ilçeye girmesinden halkın memnun olduğu, asker ve polisle halkın çay içip muhabbet ettiği görülmüştür. Şırnak merkezde de aynı durum söz konusudur. 5- Kandil, belki de ilk kez halk tarafından eleştirilmektedir. Yine halk tarafından "Kandil'in Apo'yu takmadığı" söylenmekte ve Kandil'e yönelik ağza alınmayacak küfürler etmektedirler. 6- Halk, evini terk eden vatandaşların evlerine örgütün el koymasını ve karargâh olarak kullanmalarına çok tepki göstermektedir. (Özürlü bir vatandaş Mersin'e gidince evine girmişler, evini karargâh olarak kullanmışlar.) 7- Örgütün MOBESE kameralarını bomba koyarak patlatmaları, esnafların dükkânlarına zarar vermeleri ve dükkânlarını kullanılmaz hale getirmeleri halkın tepkisini toplamaktadır. 8- Halk hendeklere izin vermemeye başlamıştır ancak şu an güçleri örgüte yetmemektedir.

Şu an itibariyle Şırnak'taki terörist hendek, barikat, EYP ve silah sayıları şu şekildedir; Terörist sayısı: Bahçelievler mahallesinde; 110, Yenimahalle'de; 85, Yeşilyurt mahallesinde; 95, Dicle mahallesinde; 100, Cumhuriyet mahallesinde; 55. Toplamda 445 terörist Şırnak merkezde bulunmaktadır. Bunların 240'ı YPG, 120'si ÖSB, 85'i kırsaldan gelen teröristlerden oluşmaktadır.

Hendek, barikat, EYP sayıları ve silah durumu; Bahçelievler'de; 20 hendek, 30 barikat 36 EYP, Yenimahalle'de; 10 hendek, 13 barikat, 12 EYP, Yeşilyurt mahallesinde; 1 hendek, 20 barikat, 20 EYP, Dicle mahallesinde; 13 hendek, 21 barikat, 28 EYP, Cumhuriyet mahallesinde; 0 hendek, 5 barikat, 7 EYP. Ellerindeki silahlar ise; roketatar, kaleş, bixi, zagros, M16, (kanas) keskin nişancı silahlarıdır."
Şu, Şırnak son durum raporu, önümüzdeki günlerde yaşayacağımız büyük acıların ön duyurusu niteliğinde değil mi?..
En hafif tabiriyle, siyasetçilerin hastalık ve hatalarının millete kestiği acı faturalardan sadece birisi değil mi?..
Ahh!..
"Benim analarım..."
Ahh!..
"Benim baş örtülü bacılarım..."
"Ananı da al git" dendiğinde de her şey çok açıktı ama...