22 Ocak 2016 Cuma

"Tamam" mı?... / Ahmet TAKAN

AKP iktidarının terörle mücadelede sözde başarısına, kafa karıştıran ,birbiri ile çelişen açıklamalarına ve hatta Recebi medya üzerinden sergilenen algı operasyonlarına bugün girmeyeceğim. 4  kare  fotoğrafı dikkatlerinize sunmakla yetineceğim.

İlki çok sıcak bir haber;

Hepimizin çok dikkatini çeken  çok önemli bir ayrıntıyı tekrarlayacağım. Operasyon bölgelerinde  şehit olan polis ve askerlerin arasında çok sayıda atanamayan öğretmen bulunmasına... Mekanları Cennet olsun. Allah kederli ailelerine peygamber sabrı versin. Bu noktayı daha fazla deşmek istemiyorum. İçimden gelmiyor. Fakat kulağıma  güvenilir emniyet kaynaklarından öyle bir haber geldi ki!.. Şöyle;

Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Eğitim Dairesinde, özel harekata yeni alınacak 3 bin 800 kişi için eğitim dairenin düzenlediği 3 haftalık eğitimin 2. haftası bitti. Bu 3 bin 800 kişi acil müdahale, araç arama  benzeri  eğitim alıyor. Eğitim alanlara, bu eğitimi Şark'a gidecekleri için verildiği ve bu eğitimin sonunda Şark'a gönderilecekleri söylenmiyor. İddiaya göre; bir Genel Müdür yardımcısı  eğitimi yakından takip ediyor ve "personeli Pazartesi günü Şark'ta görmek istiyorum" diye talimatlar veriyor. Kaynağım; "Hatta geçen Pazartesi günü için Şark'a gönderileceklerdi ancak eğitim daire başkanı bastırdığı için 3 haftayı tamamlaması akabinde gönderilecekler. Yani özel harekat olarak Doğu'ya gönderecekleri kişiler ancak üç haftalık bir eğitim ile gitmiş olacaklar " dedi. İlgililer arasındaki  tartışmalarda söylenenler ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koridorlarını çınlatıyor!..

İkinci kare;

AKP iktidarı  terörle mücadelede "şurası tamam", "burası bitmek üzere" derken istihbarat raporlarına göre; Kandil "şehir çatışmalarını arttırın" talimatı verdi. Bölücü terör örgütünün  Kandil ininden yaklaşık 250 terörist Nusaybin'e  giriş yaptı. Ve bu teröristlerin büyük çoğunluğu iyi yetişmiş keskin nişancı. Ayrıca  bölgedeki güvenlik güçlerinin yaptığı son toplantılarda Şırnak il merkezinde  operasyonların bu hafta sonu gerçekleşecek  açık öğretim sınavlarının tamamlanması ardından başlatılması kararı alındı. Şırnak merkezde hainlerin  2 polisimizin şehit düştüğü polis otosuna saldırıyı ise anti tank roketi ile gerçekleştirdiklerini öğrendim. Anti tank roketi ile yapılan kalleş saldırının ne  demek olduğunu  ve Şırnak il merkezinin durumunu  sizlere bırakıyorum.

Üçüncü kare;
Iğdır'da 13 polisimizin  şehit edilmesi üzerine Vali  Yardımcısı  Mevlüt Özmen terörle mücadele kusurlu olanların belirlenmesi için  "hepimiz hakkında soruşturma açılsın" diye  sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu. Haberi Yeşil Iğdır Gazetesi'nin internet sitesinden aldım. Müfettişler Özmen'e kınama cezası vermişler.

Dördüncü kare;

AKP'nin yeni master planı!..  Şırnak Cizre'ye, Hakkari Yüksekova'ya taşınacak..
Aklıma geçen Aralık ayının sonunda İstanbul'da yaşanan bir olay geldi. İktidarın yandaşlara büyük rant sağladığı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde  İstanbul'da Maltepe'de 11 katlı bir binanın çürük olduğu gerekçesiyle yıkılması için  patlatılması fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Bakan hanımefendinin de katıldığı törende (!) çürük denilen bina altına döşenilen kilolarca dinamitin patlatılması ile çökmemişti. Hatta haberlere yansıyana göre;

"Çevrede evi bulunan Eyüp Göçer, 'Bina o kadar sağlam ki kulakları sağır eden patlama bile onu yerle bir edemedi. Bu binaya nasıl çürük raporu alındı anlamak imkansız. Bu bina kentsel değil rant dönüşümüne kurban edildi' dedi. Yıkılacak Demirli sitesinde dairesi olan ve ismini vermek istemeyen bir kadın da 'Patlamadan sonra dimdik ayakta kalan bu binanın neresi çürük' diyerek tepkisini dile getirdi."
"Ne alaka !.." diyeceksiniz. Ben de sizlere bildiğimiz AKP zihniyetinin bir perdesinden anlatacağım;
Bölgede bu ve devamı planlanan projelerle  sadece güvenlik için kamu kurum ve kuruluşlarının  yer değiştireceğini sanmayın!..  Sadece buradan ve  diğer imar projeleri ile  inşa edilecek yeni   havuz sizce kimler arasında pay edilir?..

Şimdii!... Bu kısa son durum fotoğraf karelerinin ardından; sizce Silopi'de terörün ve teröristlerin  kökü kazındı mı?..

Cizre'de işler yolunda mı gidiyor?..
Sur ile ilgili zaten bir şey sormak hiç içimden gelmiyor.

Ha bu arada!..

Sizlere daha önce duyurduğum, Silopi'de mahsur kalan ve üniversitesine Şırnak'a dönemeyen  Şırnak Üniversitesi öğretim görevlisi  İbrahim Hüseyni'nin durumunda  dün saat 16.30 itibarıyla bir değişiklik yoktu. Hüseyni'nin Şırnak'a dönmesi için  geçmesi gereken yollarda çatışmalar hala devam ediyor. Devletin alternatif olarak yaptırdığı tünelde hala PKK'nın kontrolünde.

Sayın yetkililer (!) bu yazdıklarımın devlet sırrı olmadığını sizler de gayet iyi biliyorsunuz!..
Rabbim, nefes ve takat verdiği sürece doğruları yazmaya devam edeceğim!..