8 Ocak 2016 Cuma

GENELKURMAY YENİ AKİT'İ HİÇ ARAMAMIŞ

Genelkurmay, Yeni Akit’in genel yayın koordinatörü Hasan Karakaya’nın ölümü sonrası oğluna taziyede bulunduğu iddiası için bir açıklama yaptı.
 
Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Yeni Akit’in ‘taziye’ haberi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, vefatları nedeniyle aileleri ya da yakınları arananlar listesinde Hasan Karakaya’nın bulunmaması Akit’in tayize iddiası ile ilgili şüpheleri artırdı.

Yeni Akit, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün taziye için Karakaya’nın oğlunu arayarak, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” dediğini öne sürmüştü. Ancak kısa süre sonra ‘dik duruş’ ifadesini ‘sehven’ yazdıklarını duyurunca, Yeni Akit’in bu ifadeyi kendisinin ‘uydurduğu’ ortaya çıkmıştı.

Yeni Akit’in sadece ‘dik duruş’ ifadesini uydurmadığı, aslında Genelkurmay’ın Yeni Akit’i hiç aramadığı bugün ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Özkürkçü’nün kendisine yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

Özkürkçü’nün açıklaması şöyle: “Size vefatlarını müteakip ailelerine taziyede bulunduğumuz kişilerin bazılarını gönderiyorum. Bunların dışında vefat eden bazı yazar ve sanat dünyasına ait isimler de var ama onlar uzun bir liste, gerek görmedim göndermeye. M. Ali Birand 19 Ocak 2013, Prof. Toktamış Ateş 21 Ocak 2013, Yaşar Kemal 28 Şubat 2015, Zeki Alasya 10 Mayıs 2015, Erol Simavi 8 Haziran 2015, Cüneyt Arcayürek 23 Haziran 2015, Levent Kırca 12 Ekim 2015, Çetin Altan 22 Ekim 2015, Hasan Pulur 1 Aralık 2015.”
Listede son olarak geçtiğimiz aralık ayında hayatını kaybeden Hasan Pulur’un ismi bulunurken, Karakaya’nın yer almaması, Genelkurmay’ın Yeni Akit’i hiç aramadığını ortaya çıkardı.

‘DEVLET ERKÂNI’ TAM KADRO BULUNDU
Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti heyetinde yer alırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Muhalif kesimlere küfürlü ve nefret söylemleri içeren yazılarıyla bilinen Karakaya, devletin üst protokolünün yer aldığı bir kadroyla neredeyse ‘devlet töreni’yle defnedilmişti.