12 Kasım 2015 Perşembe

Silvan'da tanklı operasyon: 2 şehit

Silvan'da tanklı operasyon: 2 şehit
PKK'LI TERÖRİSTLERE YÖNELİK SÜRDÜRÜLEN OPERASYONDA ŞEHİT DÜŞEN JANDARMA TEĞMEN ALTUĞ TEK'TEN GERİYE, BABASI MEHMET TEK İLE ÇEKTİRDİĞİ HATIRA FOTOĞRAFI KALDI. 






Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağında 10'uncu güne girilirken, dün sabah saatlerinde helikopter ve tankların da kullanıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. 

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarıyla çıkan çatışmada iki asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden 23 yaşındaki Teğmen Altuğ Pek, kurtarılamayarak şehit oldu. PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği roketatarlı saldırıda ise polis memuru Arif Demir şehit oldu.

SAĞLIK EKİPLERİNİ GÖRÜNCE AĞITLAR YÜKSELDİ
Şehit teğmenin Muğla'nın Menteşe ilçesindeki babaevine ateş düştü. Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, oğullarının şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Acı haberi alan baba Mehmet Pek ve anne Fatma Pek ile kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti. Yerel bir gazete sahibi olan şehidin babası Mehmet Pek, “Şehitlik mertebesi şereftir.” dedi. Oğlunun, üniversiteyi bitirdikten sonra sözleşmeli olarak görevine haziran ayında başladığını anlatan baba Pek, “Bu göreve başlamadan önce riskli olduğunu ama güzel bir görev olduğunu ve iyi düşünmesini istedim. Kararlı gitti. ‘Diyarbakır'da vakit geçmez, bir söz keselim' diye söyledim. Zamanı olmadığını söyledi. Diyarbakır hareketli olduğu için telefonu genelde kapalı oluyordu. Arada bir çıkıyordu piyango gibi.” dedi.

YÜKSEK YERLERE TANK
İlçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tanklar konuşlandırıldı. HDP milletvekilleri ise yasağın uygulandığı bölgelere canlı kalkan olarak girdi. Bombalar sebebiyle milletvekillerinin Mescit Camii'ne sığındığı ifade edildi. Elektrik, su ve internetin kesintilerinin yaşandığı ilçedeki çatışmalar sırasında iki çocuk da bacaklarından yaralandı. Öte yandan operasyonlarda Silvan YDG-H sorumlusu Süleyman Güleç ölü olarak ele geçirildi.