10 Haziran 2015 Çarşamba

Diyarbakır'da kaos planı

DİYARBAKIR, DÜN BİR SALDIRIYLA DAHA SARSILDI. 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. POLİS, SOKAK ARALARINDAN CENAZELERİ ALIP MORGA GÖNDERDİ.




Diyarbakır'da ikinci büyük provokatif saldırı dün meydana geldi. HDP'nin mitingine yönelik bombalı saldırıdan sonra HÜDA-PAR'a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya-Der'in Başkan Yardımcısı Aytaç Baran, öldürüldü. Daha sonra Diyarbakır sokakları karıştı, 3 kişi çıkan olaylarda hayatını kaybetti. Polis, bölgeyi abluka altına aldı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta HDP mitingini hedef alan ve 3 kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından, şehirde dün ikinci provokatif saldırı gerçekleştirildi. HÜDA-PAR'a yakınlığıyla bilinen İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkan Yardımcısı Aytaç Baran, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Baran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ardından Diyarbakır sokakları karıştı. Saldırının meydana geldiği Şehitlik semtindeki çatışmalarda 3 kişi daha öldü. Aytaç Baran ile birlikte ölenlerin isimlerinin Bayram Dağkan, Bayram Özelçin ve Emin Ensen olduğu öğrenildi. Böylece, hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Bölgeyi abluka altına alan polis, sokak aralarından cenazeleri alıp morga gönderdi. Mahalle sakinleri, eli silahlı sivil kişilerin sokaklarda dolaşarak etrafa rastgele ateş açtığını söyledi. Şehitlik Caddesi'ndeki bir kıraathaneye sivil plakalı bir aracın içinden pompalı tüfekle ateş açıldı. Kıraathanede bulunan bir kişi yaralandı. Bölgedeki esnaf, kepenklerini kapatarak olaydan zarar görmemeye çalıştı.
Olay dün saat 14.20'de merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde meydana geldi. Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili olduğu değerlendirilen 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Beraberinde 4 tane Kalaşnikof,  bir tane Uzi marka otomatik silah, 4 tane av tüfeği, bir tane pompalı tüfek ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Öte yandan şehirde güvenlik önlemleri artırıldı. Valiliğin talebi üzerine polise jandarma takviyesi yapıldı. Jandarma, şehrin önemli noktalarında nöbet tutmaya başladı. Askeri zırhlı araçlar Seyrantepe, 7. Kolordu Kavşağı, Adliye, Valilik ve Askerlik Şubesi bölgelerinde konuşlandı.