16 Aralık 2013 Pazartesi

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

16 Aralık 2013, Pazartesi

Jandarma Genel Komutanlığının mevcut teşkilat yapısında değişikliğe yol açabilecek herhangi bir çalışma/proje bulunmamaktadır.

2013 Yılı Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Geçici Görev Uygulama Planı kapsamında, 09-20 Aralık 2013 tarihleri arasında, Makedonya ordusunda görevli yedi personele Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında “Farklı Hava ve Arazi Şartlarında Hayatta Kalma Eğitici Eğitimi” ve 19 personele Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında “Hava Savunma Harekât Merkezi Eğitimi” verilmektedir.

10 Aralık 2013 tarihinde, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında; İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından temsilcilerin katılımıyla, “Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı” kapsamında koordinasyon toplantısı icra edilmiştir.
Müteakip aşamalar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ilgili Bakanlıkların müşterek çalışmaları ile sürdürülecektir.

Mehtaran Birliği, 06-08 Aralık 2013 tarihleri arasında Konya’da; “Mevlana’nın 740’ıncı Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri”nin açılış gününde yapılan “Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü”ne katılmış ve halk konseri vermiştir.

12 Aralık 2013 tarihinde, Çanakkale’de altyapı kazısı çalışmaları esnasında bulunan, Çanakkale Muharebelerinden kaldığı değerlendirilen ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan ve patlamamış deniz topçu mühimmatı, Çanakkale Valiliğinin teknik yardım talebine binaen, 2’nci Kolordu Komutanlığı ekipleri tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir.