17 Aralık 2013 Salı

KARADAYI SORGUDA SADECE YAŞINI HATIRLADI

28 Şubat, İs­ma­il Hak­kı Ka­ra­da­yı, Çevik Bir,  Çetin Doğan, BÇG belgeleri, fişleme, güncel haberler, haber, haberler

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı Karadayı, çap­raz sor­gu­da “82 ya­şın­da­yım. Bu de­tay­la­rı ha­tır­la­ya­ma­m” ifadesini kullandı. İşte, o diyaloglar...

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı emekli Org. Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın sorduğu BÇG belgelerini hatırlamadığını söyledi.
An­ka­ra 13. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de gö­rü­len 28 Şu­bat da­va­sın­da İs­ma­il Hak­kı Ka­ra­da­yı­’nın çap­raz sor­gu­su dün de­vam et­ti. Müş­te­ki ve mağ­dur­la­rın avu­kat­la­rı­nın so­ru­la­rıy­la sa­kin baş­la­yan du­ruş­ma bir sü­re son­ra ye­ri­ni ger­gin­li­ğe bı­rak­tı. Bir­çok so­ru­yu ya­nıt­sız bı­ra­kan Ka­ra­da­yı, Çe­vik Bi­r’­in avu­ka­tı Ve­fa Tok­lu­’nun “O dö­nem­de 5 Ma­yıs 1997 ta­rih­li BÇG bil­gi ih­ti­yaç­la­rı ko­nu­lu bel­ge­yi si­ze arz et­ti­ler mi­” so­ru­su­na “Bi­ze bir sü­rü bel­ge ge­lir. Bun­la­rın hep­si­ni ha­tır­la­ma­mız müm­kün de­ği­l” ce­va­bı­nı ver­di.
ARAMIZDA KONUŞMUŞTUK
Çe­vik Bi­r’­in di­ğer avu­ka­tı Ati­la Bin­göl ise “İ­fa­de ver­mek üze­re gel­di­ği­niz­de siz­den ha­tır­la­ma­dı­ğı­nız şey­le­ri ha­tır­la­ma­nı­zı bek­le­dik. BÇG’­nin ça­lış­ma­sı için emir ver­di­ği­ni­zi ha­tır­lı­yor mu­su­nu­z” di­ye sor­du. Bu­nun üze­ri­ne Ka­ra­da­yı, “82 ya­şın­da­yım. Bu de­tay­la­rı ha­tır­la­ya­ma­m” ifa­de­si­ni kul­lan­dı. Sa­nık­lar­dan dö­ne­min Ge­nel­kur­may 1. Or­du Ko­mu­ta­nı emek­li Or­ge­ne­ral Çe­tin Do­ğan da “Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı­’na, “BÇG baş­ka­nı hak­kın­da de­tay­lı bil­gi sa­hi­bi ol­ma­dı­m de­di­niz ama ben bu ifa­de­ler­den BÇG hak­kın­da de­tay­lı bil­gi sa­hi­bi ol­du­ğu­nu­zu çı­ka­rı­yo­rum” de­di.
Do­ğa­n’­ın “Si­zin­le ara­mız­da öy­le bir ko­nuşma geç­miş­ti. ‘Bi­zim bu dö­nem­de hiç­bir za­man mü­te­dey­yin in­san­la­rın ya­şam­la­rı­na mü­da­ha­le­miz ol­ma­mış­tır. Di­ni si­ya­si alan­da is­tis­mar eden­ler­le mü­ca­de­le ede­ce­ği­z’ de­miş­ti­niz. Bu ko­nuş­ma­yı ha­tır­la­dı­nız mı­” so­ru­su­na da Ka­ra­da­yı “Ha­tır­la­mı­yo­ru­m” ya­nı­tı­nı ver­di.
Fişleme değil sicil kaydı
Ka­ra­da­yı, çap­raz sor­gu­su es­na­sın­da ken­di­si­ne fiş­le­me­le­ri so­ran sa­nık avu­kat­la­rı­na, “Si­lah­lı Kuv­vet­le­r’­de fiş­le­me de­nen şe­yi ilk de­fa du­yu­yo­rum. Fiş­le­me TSK’­da yok­tur. Biz an­cak si­cil yo­luy­la ken­di su­bay ve ast­su­ba­yı­mı­zı de­ğer­len­di­ri­ri­z” di­ye ko­nuş­tu.