17 Aralık 2013 Salı

TSK'dan Haberler


1.   Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:
      a.   16 Aralık 2013 tarihinde, iki adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, 23 adet harp gemisi ile millî görevler icra edilmiştir.


      b.   Aden Körfezi, Hint Okyanusu, Arap Denizi ve Somali açıklarında 16 Mayıs 2013 tarihinden itibaren, toplam yedi ay süresince başarıyla icra ettiği "Deniz Haydutluğu ile Mücadele" görevini tamamlayan TCG GÖKSU Fırkateynimiz, 16 Aralık 2013 tarihinde Gölcük'e geri dönmüş ve bölgedeki askeri birlik komutanları ile personelinin yanı sıra, gemide görevli personelin ailelerinin de katılımıyla düzenlenen bir törenle karşılanmıştır.

2.   Hava Kuvvetleri Komutanlığı:
      a.  İncirlik meydanından kalkış yaparak Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak söz konusu hava aracı, sınırımıza beş deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır.

      b.   İki adet F-16 uçağı ile Gaziantep-Hatay bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra edilmiştir.
3.   Sahil Güvenlik Komutanlığı:
      Birer adet arama kurtarma gemisi ile Karadeniz ve Ege'de, iki adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevleri icra edilmiştir.