12 Aralık 2013 Perşembe

Eski donanma komutanından şok iddia


Genelkurmay'ı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emekli ya da muvazzaf mensuplarının yargılandığı kritik davalarda sessiz kalmakla eleştirerek, yıl başında emekli olan eski Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'den şok iddia; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kapatılacak. Yerine bir "deniz kurmay başkanlığı" kurularak, Genelkurmay Başkanı'na bağlanacak.

Güner, twitter hesabından "45. Donanma Komutanı Değerlendirme" başlığı altında yayınladığı metinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yüklendi. 

"NECDET ÖZEL USTALIK DÖNEMİNE BAŞLADI.."

Orgeneral Necdet Özel'in Ağustos ayında 3 kuvvet komutanının da değişmesi ile "ustalık dönemine başladığını" söyleyen ve Genelkurmay Başkanı'nın "deniz kuvvetlerine saygısı olmadığını düşündüğünü" vurgulayan Emekli Oramiral Güner, şu iddiayı ortaya attı;

"DONANMA, GENERALLERLE YÖNETİLECEK..."

"Bundan sonra beklediğim gelişme, Komuta ve kurmay kademesinde yaratılan zafiyetin bahane gösterilerek, bazı ülkelerde olduğu gibi, Deniz Kuvvetleri'nin "Komutanlık"tan, "Kurmay Başkanlığı"na indirgenerek, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanmasıdır. Bunun ustalık döneminin ana hedefi olacağını ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde zaman zaman olduğu gibi, Donanma'nın generallerle yönetilmesi sonucunu doğuracağını düşünüyorum."
Oramiral Güner'e, son dönemde kritik davalar konusunda Genelkurmay'ın sessizliğini eleştirmesi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri tesislerine altı ay süreyle giriş yasağı konulmuştu.