14 Aralık 2013 Cumartesi

"Devamını söylemek istemiyorum"

28 Şubat davasında, 17 yıl önce Ege'de düşürülen ve denizden çıkarılamayan F-16 savaş uçağı gündeme geldi.
Ankara'da devam eden 28 Şubat davasında, müdahil isimlerden eski bakan Şevket Kazan'ın avukatı, 17 yıl önce Ege denizinin sularına gömülen ve halen çıkarılamayan F-16 savaş uçağı için ilginç bir imada bulundu. 

Avukat Yılmaz Bölükbaşı ''Silivri’deki davalarda Fatih Caminin bombalanması gibi konular gündem oldu. 8 Ekim 1996 tarihinde Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın kullandığı F-16 uçağı Yunan uçaklarınca düşürüldü. Bu bende bir çağrışım yaptı ama bunun devamını söylemek istemiyorum'' dedi. 

Balyoz davasındaki ''Darbe planı'' iddialarında, bir Türk savaş uçağının düşürülüp ''Yunanistan'ın ile kaos yaratılacağı ve darbe ortamı hazırlanacağı'' öne sürülmüştü. Fatih ve Beyazıt Camisinin bombalanıp, hükümetin sıkıyönetim ilan etmeye zorlanması, bir Türk jetinin kendi uçaklarımızca düşürülüp, ''Yunanistan'a karşı halkın galeyana getirilmesi'' gibi planların olduğu ileri sürülmüştü.

BALYOZ 7 YIL SONRA
Ancak ''Balyoz darbe planı'' iddiası 2003 yılına dayanıyor ve F-16'nın düşürülmesinden 7 yıl sonrasının tarihini taşıyor. Uçağımızın düşürülmesi olayı sırasında iktidarda Necmettin Erbakan başkanlığındaki Refahyol hükümeti bulunuyordu. 28 Şubat postmodern darbesi 1997'de, Balyoz darbe planı ise  5-7 Mart 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilen plan semineri ile gündeme gelmişti.

EGE'DEKİ OLAY
Yüzbaşı Nail Erdoğan komutasındaki Türk F-16 savaş uçağı, 8 Ekim 1996 tarihinde görev yaparken Yunan savaş uçaklarıyla girdiği 'İt dalaşı' sonrası Sakız Adası açıklarında düşmüştü. Yüzbaşı Erdoğan'ın naaşı, aradan 17 yıl geçmesine rağmen halen Ege'de denizin 400 metre altında bulunuyor. Yüzbaşının kızı Evrim Erdoğan babasının naaşının çıkarılması için Cumhurbaşkanı Gül'den de yardım istemişti. Gül'ün talimatına rağmen bu konuda henüz gelişme sağlanamadı.