11 Aralık 2013 Çarşamba

Bedelli ve askerlik süresi açıklaması


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Bedelli ve askerlik kısalması için süreç gerekir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelii askerlikle ilgili yaptığı açıklamada, "TSK'nın yeniden yapılanması için 2033 hedefi öngörülüyor. Askerlik süresini 18 aydan 12 aya indirdik. Ama o kararı 2003'ten almıştık. 2003'ten 2013'e yani 10 yılda bir... Demek ki bazı şeyleri gündeme getirmek belirli süreç istiyor. Şimdi 70 binlik bedelli çıkardık ve askerlik süresini de kısalttık, dolayısıyla bu yeni yapıda Silahlı Kuvvetlerimizin almış olduğu çerçeveyi somut olarak görmemiz lazım. Bunun için de zamana ihtiyacımız var.
10 YIL SONRASINI GÖRMEK LAZIM
Kısa bir zamanda bedelli beklemek veya kısa bir zamanda askerlik süresinin tekrar kısaltılmasını beklemek makul değildir. Demek ki bir önceki değişiklikle bu değişiklik arasında 10 yıl geçtiğine göre bunları konuşabilmenin zamanı, bir 10 yıl sonraki Silahlı Kuvvetlerin yeni yapılanmasını görmek...Genelkurmay Başkanlığı da artık bedelli ve askerliğin kısalması tartışmalarının en az şekilde gündeme gelmesini istiyor" diye konuştu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ofisinin açılışının ardından soruları yanıtlayan Yılmaz şunları söyledi:
KAÇIRILAN ASKERLER
"Örgüt ne yapacağını bilmiyor ama biz ne yapacağımızı biliyoruz. Biz süreci kararlılıkla sürdüreceğiz. Süreci akamete uğratmak için çalışıyorlar. Onların içinde de farklı yapılanmalar var. Bu Ak Parti'nin değil milletin istediği bir süreç. Milletin istediği gibi yürüyeceğiz. Bu süreç zordur fakat zorluğuna rağmen devam ettireceğiz."
DÜŞEN ANKA
6 Aralık'ta Batman'da düşen ANKA insansız hava aracı konusunda Yılmaz, "Düşen uçak test amaçlı ürettiğimiz bir üründü. Envantere girmiş bir uçak değil. Nisan'dan beri uçuyordu. Her yıkılış bir yürüyüş öğretir derler. Bunu takip edecek ANKA'lar daha güvenilir olacak. Arkadaşlar teknik arızaya bakıyorlar" dedi.