28 Ekim 2013 Pazartesi

Meğer o da karşıymış


Başbakan Erdoğan'ın ''En az 3-4 çocuk yapın'' tavsiyesine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in karşı olduğu ortaya çıktı.
 Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği ''En az 3 çocuk, 3 de yetmez 4 çocuk yapın'' tavsiyesine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in karşı olduğu ortaya çıktı. Bu konu, Balyoz davasından 18 yıla mahkum olan Albay Mustafa Önsel'in, Orgeneral Özel'e yazdığı mektupta dile getirildi. Önsel mektubunda şöyle dedi:

''Komutanım, ben camileri bombalamakla, millete komplo düzenleyip darbe planı yapmakla suçlanıp, hukukun zerresini bile göremediğimiz bir mahkemede sözde yargılanarak tam 18 yıla mahkum edilmiş olan Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel. Hasdal Askeri Cezaevi’nden saygılar sunuyorum.

Sizinle ilk tanışmamız 2001'de Kara Harp Akademisi’nde olmuştu. Ben, 2. sınıf öğrencisi, siz Kara Harp Akademisi Komutanı idiniz. Tanışmak için bizleri odanıza çağırmıştınız. Bana 'Kaç çocuğun var' diye sormuş, 4 diye cevaplayınca da, 'Sen aile planlaması nedir bilmiyor musun, bu kadarı çok değil mi?'  demiştiniz''

''BETONA GÖMÜLDÜK''
Önsel mektubunda,''Biz göz göre göre katledildik.. Bizi şehitlerimiz gibi toprağa değil, betona gömdüler'' dedi ve Özel'e şöyle seslendi:

''Bu katliama, bu zulme seyirci kalmamanız gerekmez miydi? Komutan, astlarının hem silah arkadaşı hem babası değil midir? Bize öyle öğretmediniz mi? Allah, zulmedenler kadar, zulme seyirci kalanları da kınıyor. Size, eşiniz değerli hanımefendi ile çocuğunuz ve varsa torunlarınızla mutlu, huzurlu, sağlıklı günler dilerim. Bizi ve çocuklarımızı düşünüp de canınızı sıkmayın''