21 Ekim 2013 Pazartesi

Komutanın istifa restine jet atamalı yanıt

 


Yargıtay’ın Balyoz Davası’nda 237 sanığa verilen cezayı onamasının ardından istifasını açıklayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek’ten boşalan koltuğa, Kuzey Deniz Saha Komutanı olan Koramiral Serdar Dülger’in atandığı öğrenildi. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal’ın da istifa ettiği belirtildi.

Yargıtay’ın Balyoz Davası’ndaki kararının ardından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç, tepki olarak “Bizim yerimiz onların yanı” diyerek, istifa etmişlerdi. Askerî kulislerde “organize eylem” olarak değerlendirilen istifaların ardından, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal da istifa etti. Özbal’ın “Karacıların hepsi serbest, denizcilerin hepsi içeride” diyerek, Yargıtay’ın Balyoz kararıyla arkadaşları tahliye edilmediği için istifa ettiğini açıkladığı belirtildi. Deniz Kuvvetleri’nde yaşanan istifaların “organize ve yargı kararlarına karşı Genelkurmay Başkanlığı üzerinde baskı oluşturmak için gerçekleştiği” dile getiriliyor.

Bu arada, Yargıtay’ın Balyoz kararlarına tepki olarak istifasını açıklayan Atilla Kezek’in yerine jet hızıyla atama yapıldığı öğrenildi.