26 Ocak 2010 Salı

YARBAY DÖNMEZ'İN DAVASI KARARA KALDI

Yarbay Mustafa Dönmez'ın, Ankara Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili ''askeri eşyayı gizlemek'' suçundan yargılandığı davanın dosyası, karar için incelemeye alındı.
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Mustafa Dönmez ile avukatı Gülten Güven katıldı.
Dönmez, esas hakkındaki savunmasını tamamladı. Mahkemeye, 351 sayfa yazılı savunma sunan Dönmez, savunmasını duruşmada sözlü olarak özetledi. Evlerinde yapılan aramalar sırasında, bazı özel eşyalarına da el konulduğunu söyleyen Dönmez, bazı eşyalarının ise ''polis tarafından çalındığını'' iddia etti. Dönmez, ''Hırsız-polis ilişkisi yaman bir çelişki'' dedi.
Mustafa Dönmez, savunmasında, kendisine komplo kurulduğu iddiasını da tekrarladı. Avukat Güven de müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, ''Bunları yapanların arkasındaki kim ise ne dini, ne şerefi, ne onuru var'' diye konuştu.
Son sözü sorulan Dönmez, ''Kuklaların özgürlüğü olmaz. Bunu yapanların belli merkezlerden emir aldıkları çok açık. Davanın ilk gününden bugüne kadar gerçek ortaya çıksın diye aleyhime olabilecek şeyleri dahi mahkemeye sundum. Bunu yapanlar bir rol dağıtmış. Bana, bu mizansen yumağında verdikleri rol uymadı. Her konuda hata yaptılar, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Gerçekler maddi olarak kanıtlanamasa bile, gerçeği herkes tanır, bilir. İnsanların suçlu olup olmadıkları da bir şekilde ortaya çıkar'' dedi.
Mahkeme, dosyanın incelenmesi ve hükmün hazırlanması için duruşmayı 5 Şubat 2010 saat 14.00'e bıraktı.
Askeri Savcının esas hakkındaki görüşünde, Dönmez'in, Askeri Ceza Kanunu uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılması talep edilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder