26 Ocak 2010 Salı

''GENÇ KARTALLAR'' BRÖVE TAKTI

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan 48 pilot teğmene, diploma ve bröveleri törenle verildi. Üs Komutanlığında düzenlenen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, 2. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Güngör Kurubaş ve diğer komutanlar ile mezun olan teğmenlerin aileleri katıldı.
Orgeneral Aksay, yaptığı konuşmada, mezun olan pilotlara seslenerek, ''Zorlu uçuş eğitimini başarıyla tamamlamak için gösterdiğiniz olağanüstü çabalar sonucunda Türk semalarının çelik kanatlı yılmaz bekçileri arasına katılmaktasınız'' dedi.
Teğmenlerin, bundan sonra da bilgilerini pekiştirerek görevlerini mükemmel şekilde yapacağına inandığını vurgulayan Orgeneral Aksay, şöyle konuştu:
''Büyük Önder Atatürk'ün eşsiz dehasıyla dile getirdiği 'İstikbal göklerdedir' parolası Türk havacılığının değişmez hedefidir. Bu hedefe ulaşmada çağıyla yarışan modern bir hava kuvveti oluşturma yolundaki gayretlerimize sizler de yoğun çalışmalarınızla büyük katkılar sağlayacaksınız. Hızla gelişen askeri hava teknolojileri, yeni silah sistemlerinin üretilmesine zemin hazırlamaktadır. Dolayısıyla biz havacılar bu gelişmeleri yakından takip etmek ve bilgilerimizi sürekli tazelemek zorundayız. Hava Kuvvetlerimizi en son teknolojiyi kullanmak için modernize ederken, mevcut kuvvet yapısı ve harekat etkinliğini en üst düzeyde muhafaza etme gayretindeyiz.''
2008-A devresi mezunları adına konuşan dönem birincisi Hava Pilot Teğmen Celal Alptekin Çevik ise ''Türk Hava Kuvvetlerinin genç kartalları olarak hava kuvvetlerini dünyanın her yerinde birleşik ve müşterek harekat icra edebilen, uzayda yarışan, caydırıcılığı yüksek hava ve uzay gücü konumuna yüceltmeyi, ülkenin ve ulusun güvenliğini sağlamak için her an göreve hazır olmayı asker olarak ettikleri yeminin gereği saydıklarını'' söyledi.
Daha sonra, mezun olan genç pilot teğmenler birlikte ant içti, diploma ve brövelerini aldı. Uçuş eğitimlerini dereceyle tamamlayan dönem birincisi Hava Pilot Teğmen Çevik, dönem ikincisi Hava Pilot Teğmen Emin Bozkaya ve dönem üçüncüsü Hava Pilot Teğmen Murat Yücel'e diploma ve brövelerini, Orgeneral Aksay verdi. Dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne uçak maketi çakıldı.

-TEK KADIN MEZUN: ''GURURLUYUZ''-

Uçuş brövesini takan ve 48 mezun arasında tek kadın olan Kerime Kumaş, tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Kumaş, zor bir eğitimin
üstesinden geldiklerini, kadın olmasının bir şey değiştirmediğini, aynı görevleri yaptıklarını söyledi. Teğmen Kumaş, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında Arama Kurtarma Birliği'nde görev yapacağını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder