25 Ocak 2010 Pazartesi

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKAY: -''BANA VE CHP GRUBUNA, YASANIN KABULÜNÜN ARDINDAN BİR TEK ASKER GELMEDİ''
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, askere sivil yargı yolunu açan kanunun kabulünden sonra ''iki subayın Mecliste kendileriyle görüştüğü'' haberlerini, ''Bana ve CHP grubuna, o gün bir tek asker kişi gelmedi'' diye yalanladı.
Okay, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Askere sivil yargı yolunu açan kanunun kabul edilmesinden sonra ''iki subayın Meclise gelerek kendileriyle görüştüğü'' yolundaki haberlerin anımsatılması üzerine Okay, ''Zaman gazetesi, Taraf gazetesiyle senaryoda yarışıyor'' dedi. Okay, senaryo yarışının başladığını, sabah erken kalkanın, bir senaryo hazırladığını savundu.
Gazetecilerin, ''Böyle bir görüşme gerçekleşti mi?'' sorularını Okay, ''Kendi aranızda birbirinize sorun. Bana ve CHP grubuna, o gün sabah 08.30, 09.30, 10.30, 11.30'da veya o gün, cuma günü bir tek asker kişi gelmedi. Basın mensupları, bu olayın ortaya çıkışının hangi zaman diliminde olduğunu çok iyi biliyor. Ama maalesef TSK üzerinde böylesine senaryo hazırlamada mahir olan gruplar, bu tür şeyleri ifade ediyorlar'' diye yanıtladı.
Okay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, ''AK Parti'yi ziyaret etmişler'' açıklamasının hatırlatılması üzerine, bunun muhataplarına sorulması gerektiğini söyledi.
Daha sonraki günlerde bir görüşme olup olmadığı sorusunu Okay, ''Ben Ankara dışına çıktım'' diye yanıtladı. Yasanın gece yarısı saat 00.59'da çıktığına işaret eden Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ertesi gün Cumaydı, daha sonraki günlerde Meclis tatile girdi. Bunu haber haline getireceksiniz...Böylesine gerçek dışı bir olayı, haber yapabilmek için yoğun çaba gösteriyorsunuz, gerçeklerle meşgul olsanıza. Bu yasal düzenleme sonrası ortaya çıkan tabloya baksanıza. Bir kelimeyle, bir maddeyi felç haline getiren AKP'ye sorsanıza. CHP bir kelimenin iptalini istedi, Anayasa Mahkemesi 4 kelimeyi iptal etti. 4 kelimenin iptali nedeniyle ortaya çıkan tablonun sorumlusu AKP'ye, 'niye bu hale getirdin, niye laf cambazlığı yaptın' diye sorsanıza.''
Okay, ''Sizdeki bu dönüşü neye bağlıyorsunuz? Yasaya önce destek verdiniz'' diyen gazeteciye, ''Ne demek dönüş? Kim çıkardı, onu sen söylüyorsun. Başbakan, 'uyanık olsaydınız', 'baskına hazır olun' dedi. Madem böyle bir uzlaşı oldu, niye bunları söylüyorsun? Niçin 7. maddenin Meclis TV'deki oylamasını, hiçbir ekranda göremedik. Başbakan, 'kabul oyu' verdiler dedi, bir tek CHP'nin eli havada değil. Gerçek dışı bir olayı haber haline getirip, kendi haberine inanıp, bunun peşinden gidiyorsunuz. Önce gelen düzenlemeyle yaşanan gerçekleri kronolojik bir sıraya koyup, ondan sonra fotoğraf çekmek daha doğru olur'' karşılığını verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder