25 Ocak 2010 Pazartesi

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BAŞBUĞ: (2)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, medyada yer alan ''Balyoz Planı''na ilişkin iddialar konusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ''derinlemesine incelemesinin sürdüğünü'' ifade ederek, ''Bunun da bir hafta içinde neticelenmesini istiyoruz, fazla uzaması doğru değil. Bunları tabii ki sizlerle paylaşacağız'' dedi.
Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen ''Merhum Korgeneral Kazım Karabekir'i Özel Anma Töreni'' sonrasında, gazetecilerin soru sormakta ısrar etmeleri üzerine açıklamalarda bulundu.
Orgeneral Başbuğ, bir gazetede, 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nca icra edilen bir plan seminerine ilişkin iddialar ortaya atıldığını ifade ederek, bu çerçevedeki bir seminerle ilgili belgelerin 5 yıl sonra imha edildiğini tutulduğunu kaydetti.
İddiaların gazete yer almasından yaklaşık 24 saat sonra, o anda elde olan bilgiler ışığında açıklama yapıldığını anlatan Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:
''Bu açıklamada 'her şeye cevap verin, bütün suallere cevap verin her kesin aklındaki...' Bunda biraz sabırlı olmak lazım. Biz, Silahlı Kuvvetler olarak, doğru bilgilere, sağlıklı bilgilere dayanarak kamuoyunu bilgilendirmek zorundayız. Bizim şöyle bir lüksümüz yok: 'Bugün A diyelim, ertesi gün çıkalım B diyelim'. Biz bunu yapamayız. Kimse de bizden bunu beklemesin. Bu 'plan semineri', efendim 'yok plan semineriyle bağlantılı bir plan' konusunda çeşitli şeyler söyleniyor.
Biz ciddi bir kurumuz. O günden itibaren gelen her iddiayı ciddiye alıp incelemek durumundayız. Bir şeyin incelenmesi o iddiaların kabul edilmesi anlamına da gelmez elbette. Ama gayet tabii ki incelemek durumundayım. Gerçeği bütün açıklığıyla ortaya çıkarıp, zamanı geldiğin zaman da bunu elbette kamuoyu ile paylaşmak durumundayız. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor. Özellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığımız konuya ilişkin derinlemesine incelemelerine devam ediyor. Bu incelemeler sonuçlandıktan sonra... Bunun da bu hafta içinde neticelenmesini istiyoruz, fazla uzaması da doğru değil. Bunları tabii ki sizlerle paylaşacağız.''
-''HİÇ Mİ VİCDANINIZ YOK''-
Orgeneral İlker Başbuğ, ortaya atılan iddiaları ''vahim iddialar'' olarak niteleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''TSK'nın, eğitimde kullandığımız dokümanlara 'talimname' deriz. Talimnamelerimizden taarruzla ilgili bölüme baktığımız zaman, ki tahmin ediyorum çoğunuz da askerlik hizmetini yaparken bunları görmüşsünüzdür. Talimnamelerimize baktığımız zaman, taarruz bölümü, özellikle hücum bölümünde... Hücum bölümü ne demek? Taarruzun en son safhası... Biz askere ne dedirtiyoruz biliyor musunuz? Allah, Allah diye asker taarruz ediyor. Şimdi ben sizlere soruyorum, vicdansızlara soruyorum. Allah, Allah diye askerine hücum ettiren bir ordu nasıl Allah'ın evi camiye bomba attırmayı düşünür. Vicdansızlıktır, lanetliyorum bunları. Bu kadar vicdansızlık olur mu? Çanakkale'de de böyleydi, İstiklal Savaşı'nda da böyleydi, bugün de böyle. Bugün de bu ordunun Mehmetçiği, Allah Allah sesleriyle eğitim yapıyor. Talimnamemizde var. Böyle bir ordu, böyle bir ordunun kişileri çıkacak Allah'ın evi camilere bomba atacak, oradaki dini ibadetini yapan kişileri şey yapacak. Lanetliyorum...
Yine bu ordunun kişileri çıkacak, kendi uçağını ve saire yapacak. Lanetliyorum... Türk Ordusu'nun da bir sabrı var. Bu asker şimdi bölgede, elinde silah bekliyor milleti. Siz bu orduyu, tümü nasıl böyle itham edersiniz. Hiç mi vicdanınız yok. Yapanlara söylüyorum.''
Orgeneral Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanlığının konuya ilişkin incelemelerinin sürdüğünü ifade ederek, ''İnceleme sonuçlarını daha açık net olarak sizlerle paylaşacağız'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder