25 Ocak 2010 Pazartesi

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL BAŞBUĞ:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Biz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidir'' dedi. Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen Kazım Karabekir'ı anma toplantısının ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Kazım Karabekir'in ''vatandaş! yanlış bilgi felaket kaynağıdır. her işin evvela hakikatini ara ve öğren, sonra münakaşasını istediğin gibi yap'' sözlerini anımsatan Orgeneral Başbuğ, ''Bugün buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum'' dedi.
''Biz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidir'' diyen Orgeneral Başbuğ, ''Darbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?'' diye sordu.
Orgeneral Başbuğ, ''Balyoz Planı''na ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.
Silahlı Kuvvetler'in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, ''Allah, Allah'' diye askere taarruz ettirildiğini belirten Orgeneral Başbuğ, ''Nasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktır'' ifadesini kullandı.
Orgeneral Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSK'dan uzaklaştırıldığını kaydetti. Orgeneral Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder