26 Ocak 2010 Salı

Meclis'i Basan 2 Subayın İsimleri

İddia için 'Teyyo Pehlivan'ın yalanları' diyen Oktay Vural rezil oldu. 27.06.2009 tarihinde Meclis'i basarak partileri tehdit eden iki subayın isimleri yayınlandı...

Meclis ziyaretini, Tuğgeneral O.K. ve Binbaşı M.Y. yaptı
Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin yapıldığı gecenin sabahında Meclis'i ziyaret eden askerlerin kimlikleri belli oldu. Bu isimlerden biri Tuğgeneral O.K., diğeri de Hakim Binbaşı M.Y. AK Partililer, subayların Meclis'te siyasileri ziyaret ettiğini doğruladı. Muhalefetten CHP ve MHP ise askeri personelin ziyaretiyle ilgili iddiaları reddetti.
Askere sivil yargı yolunu açan yasaya önce destek veren muhalefet partilerinin, ertesi gün Meclis'e gelen iki subayın temaslarından sonra tavır değiştirdiğine yönelik Zaman'ın dün manşetten duyurduğu haber, büyük yankı uyandırdı. Subayların Meclis'e gelip görüşme yaptığı bilgisi AK Partililerce doğrulandı. MHP'li Oktay Vural da subayların sadece AK Parti ile görüştüğünü iddia etti. CHP ve MHP'nin Meclis yöneticileri, subaylarla görüşme yapmadıklarını savundu. Meclis'e gelen askerlerden biri, o tarihte Milli Savunma Bakanlığı Kanun ve Kararlar Daire başkanı olan Tuğgeneral O.K. idi. Diğer subay ise Hakim Binbaşı M.Y.
Sabah Meclis'e gelen subaylarla ilk görüşen isim, bir AK Partili. O görüşmeyi ilk kez anlatan AK Parti'nin önemli bir ismi, subaylarla aralarında geçen ilginç diyaloğu da aktardı: "Gece yarısı bir askeri hakim TV'yi izlerken dikkatini çekmiş ve telefon etmiş. Bunun üzerine apar topar geldiler. Şaşkın ve sinirliydiler. 'Bu yapılan, gece yarısı darbesidir' denilince sakinleştirmeye çalıştım. Ortamı yumuşatmak için de espri yaptım. Dedim ki, '27 Mayıs'ta Menderes sabaha karşı asıldı, 12 Mart, 12 Eylül gece yarısı darbesiydi. 27 Nisan'daki e-muhtıra bile gece verildi. Hep siz mi yapacaksınız? Bırakın bir de Meclis gece yarısı darbesi yapsın' dedim."
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise söze, "Zaman'da çıkan haberler tek bir hata ile tamamen doğru." diyerek başladı. Elitaş, haberde yer alan hatanın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önergeyi görüştüğü MHP'linin, Oktay Vural değil diğer Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır olduğunu açıkladı. Bakan Ergin'in MHP'li Şandır ile birlikte AK Parti'den Bekir Bozdağ, CHP'den Hakkı Suha Okay ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile bir araya geldiğini, orada tam bir mutabakat sağlandığını hatırlattı. Elitaş, "Aramızda tam bir mutabakat vardı. Muhalefet daha sonra 'uyutulduk' diyerek çark etti. Biz kendilerini uyutmadık ama arkadaşlar aşırı uyarılmış olmalılar ki; destek verdikleri yasaya karşı çıktılar. Hava, cumartesi günü değişti." dedi. Elitaş, 2 subayın ziyaretine ilişkin olarak da, "Bu bilgiyi ben de duydum. Konuşuluyor ama benimle görüşen olmadı." diye konuştu. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ise Meclis'te yasal düzenlemeleri takip eden subaylar ile her zaman görüştüklerini, bunun altında bir şey aramanın etik olmadığını söylemekle yetindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder