19 Ekim 2015 Pazartesi

Yine Dağlıca yine şehit

Yine Dağlıca yine şehit
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞEN YARBAY İHSAN EJDAR'IN AMASYA'DAKİ BABA EVİNDE YAS VAR. ACI HABERİ ALAN ANNE FEHMİYE EJDAR VE YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ.






18 Ekim 2015, Pazar
Geçtiğimiz ay tabur komutanı Yarbay İlker Çelikcan ile 16 askerin şehit düştüğü Dağlıca'dan dün yine acı haber geldi. 

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen askerî operasyonda yaşanan Çatışmalar esnasında tabur komutanı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar (43), Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu (34) ve Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın (28) şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 6 Mehmetçiğin de yaralandığını açıklandı. 17 terörist ise ölü ele geçirilirken, operasyon sırasında girilen bir mağarada ilginç manzaralarla karşılaşıldığı öğrenildi. Mağarada 6 odanın tamamının halıfleks ile döşendiği, uydu kanallı LCD büyük ekran televizyon konulduğu görüldü. Mutfak olarak kullanılan odada ise kahve makinesi, tost makinesi, mikrodalga fırın gibi aletlerin olduğu belirlendi. Söz konusu mağaranın lider kadrolar tarafından kullanıldığı tahmin ediliyor.

Yarbay İhsan Ejdar'ın Ankara'daki evine de ateş düştü. Ejdar'ın ailesine şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay, babasının acı haberini vermek için okuldan çağrıldı. Şehidin ailesinin evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılırken, evin önünde de taziye çadırı kuruldu. Komşuları, şehidin evine en son Kurban Bayramı'nda geldiğini ve ayrılırken de ailesine “Belki bir daha gelemem” dediğini anlattı. Yarbay'ın ayrıca terfisini de bayramda aldığı kaydedildi. Ejdar'ın komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek, “Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. ‘Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem' diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık.” dedi. Şehit Yarbay'ın, annesi Fehmiye Ejdar ve babası Ali Ejdar ile aynı binada karşılıklı dairede oturduklarını belirtildi.Dağlıca'da şehit düşen Turgay Topsa-kaloğlu'nun (34) Eskişehir'deki babaevi de yasa boğuldu. Acı haberi baba Yakup Topsakaloğlu ile anne Vasfiye Topsakaloğlu'na eve gelen askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit haberini alan aile gözyaşlarına boğulurken, evinin önünde bir askeri ambulans ile bir 112 ambulans hazır bekletildi.

TSK: Dağlıca'da ağır yaralanan bir asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, dün Dağlıca'daki operasyonda ağır yaralanan bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında ağır yaralanan kahraman silah arkadaşımız da yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer beş kahraman silah arkadaşımızın tedavileri devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Dağlıca'da dün gerçekleştirilen operasyonlarda Tankçı Yarbay İhsan Ejdar (43), Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu (34) ve Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır (28) şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 6 Mehmetçik de yaralanmıştı. Son açıklama ile birlikte şehit sayısı 4'e yükseldi.

Dağlıca'da son 5 ayda 31 asker şehit düştü

Dağlıca bölgesinden geçtiğimiz eylül, ağustos ve haziran aylarında da acı haberler gelmişti. 6 Eylül askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen bombayı patlatması sonucu Yarbay İlker Çelikcan ile birlikte 16 Mehmetçik şehit olmuştu. 14 Ağustos'ta arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada da 4 asker şehit düşmüş, 7 asker de yaralanmıştı. 19 Haziran'da ise Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 asker hayatını kaybetmiş, yaralanan 16 asker de tedavi altına alınmıştı.