27 Ekim 2015 Salı

Rusya'nın roketleri Boğazlardan geçti

Rusya'nın roketleri Boğazlardan geçti

Suriye'deki iç savaşta Esad'a desteğini sürdüren Putin'in Suriye'ye gönderdiği roketlerin boğazlardan kuru yük gemisi olarak geçtiği iddia edildi


Rusya Suriye'ye bomba ve roketlerini Boğazlar üzerinden gönderdi.
Alman Der Spiegel dergisinin Rus "Kommersant" gazetesine dayandırdığı habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki savaş uçaklarına bomba ve roket sağlamak için hazırlıklara başladı.
Rus savunma şirketi Tactical Missiles Corporation "KAB-500" tipi bomba ve "Ch-29" tipi havadan karaya atılan roketlerin üretimine başlandı.
"Kommersant"ın haberine göre, Rusya fazla mesaiyle ürettiği bomba ve roketleri ise, Boğazlar üzerinden ekim ayı ortasında Suriye'ye gönderdi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın söz konusu bomba ve roketleri, Suriye'ye götürmek için "Alican Deval" isimli kuru yük gemisini satın aldığı ileri sürüldü. Rus Savunma Bakanlığı'nın satın aldığı Türk kuru yük gemisinin ismini "Dwiniza-50" olarak değiştirdiği ve "yardım taşıyan gemi" statüsünde çalıştırdığı ifade edildi.
TÜRKİYE'DEN SEKİZ NAKLİYE GEMİSİ ALINDI
Rusya’nın, üretilen füzelerin Rus Donanması’na bağlı Suriye’deki Tartus Limanı’na acilen ulaştırılabilmesi için Türkiye’den 8 nakliye gemisi satın aldığı da belirtildi. Sputnik'in haberine göre, Rusya’ya ait büyük çıkarma gemilerinin nakliye için yetersiz kalması nedeniyle bu yola başvuruldu. Türkiye’den satın alınan gemiler ‘askeri gemi’ statüsü verilerek destek filosu listesine dahil edildi. Der Spigel ise Rusya'nın nakliye için Türkiye'den dört gemi satın aldığını öne sürdü.
Rusya, Suriye'de sadece IŞİD'in hedeflerini değil diğer Esad muhalifi grupları da vuruyor.