13 Ekim 2015 Salı

Hani analar ağlamayacaktı yeter artık!

Türkiye'yi esir alan terör, kanlı yüzünü dün Erzurum'da gösterdi. 
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Eskişehirli Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenazesi gece askeri uçakla Eskişehir'e getirildi. Bekar olan ve 3 ay önce jandarma uzman onbaşı olarak göreve başladığı belirtilen şehit Şahin için dün Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi.

Şehit Şahin'in cenazesi top arabasında götürülürken, törende bulunan anneler gözyaşlarını tutamadı. “Yeter artık. Her gün ağlıyoruz.” diye yetkililere ve teröristlere seslenen gözü yaşlı bir anne, “Her gün ağlıyoruz. Artık yeter. Her gün bir evladımızı toprağa koyuyoruz. Hepimizin evladı var artık yeter. Çekin ellerinizi evlatlarımızın üzerinden.” diyerek feryat etti. Bir başka anne ise “Artık bırakın evlatlarımızı, onlara uzanan eller kırılsın.” şeklinde tepkisini dile getirdi. Annelerin feryatları tören alanındakileri ağlattı.

Şehidin 3 kız kardeşi, şehit kardeşinin asker şapkalarını giyerek tabutun başında onun için dua edip gözyaşı döktü. Abla Funda Şahin'in şehit kardeş için tabutu başında söyledikleri herkesi ağlattı. Kardeşinin tabutunun üzerine Eskişehirspor forması koyan abla Funda Şahin, “Hadi yeşil gözlüm kalk. Hani maça gidecektik, sen Eskişehirspor'u çok severdin.” diyerek ağladı. Ablası Ferda'nın 1 yaşındaki oğlu Yağız'ın ise şehit dayısının Türk bayrağı ile sarılı tabutuna son kez annesinin kucağında dokunması herkesi ağlattı. Cenazeye annesinin kucağında gelen minik Yağız, dayısının tabutuna uzun süre dokundu, okşadı. Minik Yağız, her şeyden habersiz dayısının tabutuna baktı. Küçük kız kardeşi Damla ile ortanca ablası Funda, top arabasının sağlı sollu yanına geçerek diğer askerlerle birlikte asker selamı ile kardeşinin cenazesinin yanında yürüdü. Şehidin cenazesi daha sonra Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Şahin'in üç ay önce jandarma onbaşı çavuş olarak göreve başladığı, ilk görev yerinin Tokat Turhal olduğu, ancak görev için Erzurum'a gönderildiği belirtildi.

Hataylı şehit, Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Erbaş Doğan Akgöbek (24), Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Akgöbek'in al bayrağa sarılı tabutu silah arkadaşlarının omzunda evinin önüne getirilirken, ailesinin feryatları yürek dağladı. Ailenin talebi üzerine şehidin tabutu açıldı, baba Bayram ve anne Zeliha Akgöbek oğullarına sarıldı. Sinir krizleri geçiren şehidin anne ve babasına sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra şehidin cenazesi vatandaşlar ve askerler tarafından omuzlara alınarak Yeşilköy Mahallesi'ndeki Kum Yığını Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Akgöbek, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla defnedildi.