11 Eylül 2015 Cuma

'Suriye'ye gönderdiğimiz 300 kiloluk o silahlar PKK'nın eline geçti'

'Suriye'ye gönderdiğimiz 300 kiloluk  o silahlar PKK'nın eline geçti'
 
Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, katıldığı bir programda, terör örgütü PKK'nın şu anda Türkiye'ye karşı kullandığı, "doçka" diye adlandırılan, 300-400 kilogramlık ağır silahlardan yaklaşık 300'ünün Türkiye'den Suriye'deki muhaliflere gönderilenler olduğunu söyledi. 

İşte İsmail Hakkı Pekin'in O çarpıcı açıklamaları;

Pekin, "295 - 300 tane doçka Türkiye’ye nasıl girer? Ama siz istihbarat başkanınızı Öcalan’la görüşmeye gönderiyorsunuz. Ya da Avrupa’ya kimle görüşmeye gönderiyorsunuz. Sabri Ok’la görüşmeye gönderiyorsunuz. Suriye muhaliflerini IŞİD’i bilmem neyi organize etmeye gönderiyorsunuz. Bindiriyorsunuz bilmem ne kadar TIR’la oraya gönderiyorsunuz. Silah cephane gönderiyorsunuz. Gönderdiğimiz silah cephane onların eline geçse gam yemicem.

O gönderdiğimiz silah ve cephane birde PKK’nın eline geçiyor. Onları şimdi bize karşı kullanıyorlar. Yani böylesine bir gaflet var içerisinde."
Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, AKP Hükümetinin, çözüm sürecinde terör örgütünün faaliyetlerini takip etmesi gereken İstihbarat birimlerini etkisiz hale getirdiğni söyledi.

"Devlet yönetmek ciddi bir olay ve ciddi tedbirler almak lazım. Yoksa arkadan dersiniz ki vay beni kandırmışlar. Peki senin istihbaratın yok muydu? Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı’nı bilmem nereye özel elçi diye kullanacağına tutardın bu iş için kullanırdın.
Emniyet istihbaratı yok şu anda, silahlı kuvvetler istihbaratı vardı. Askeri istihbarat GES'i aldık MİT’e bağladık. O da bitti.  Jandarma istihbaratı vardı. 2005’teki Şemdinli olayından sonra Jandarma istihbaratını da kötüledik ettik. İnsan istihbaratı kalmadı. Dünyanın en büyük istihbaratı insan istihbaratıdır. En zor istihbarat insan istihbaratıdır."

Pekin 2011 yılına kadar terör örgütünün Suriye, Irak ve İran’daki faaliyetleri istihbaratı alınabildiğini ancak o yıldan sonra AKP Hükümetinin politikaları sebebiyle bunun bittiğini anlattı.

Suriye ile Adana mutabakatı kapsamında Ankara’da veya 6ayda bir Şam’da toplanırdık. Bize ‘ teröristler nerede, ne yaptılar ne ettiler’ dosya verirlerdi. Teröristlerin yerlerini belirttiler. İran’da PKK terör örgütünün yerlerini koordinatlarını belirten bir sürü istihbarat aldım. Aynı şeyi Irak’tan da aldık. Suriyeli muhalifleri desteklerseniz, İran’ın muhaliflerini desteklemeye kalkarsanız. Maliki’yi devre dışı bırakmaya çalışırsanız o zaman insanlar da size karşı bir şeyler yapmaya başlarlar. 2011’den sonra öyle değişti ki olay. Biz Suriye terörist ihraç etmeye başladık."