7 Eylül 2015 Pazartesi

Şehit er ve ölen PKK’li kuzen çıktı

Siirt ’te 19 Ağustos’ta PKK’nin saldırısında şehit olan er Recep Beycur ile Tunceli’de polis karakoluna yönelik saldırıda öldürülen 2 PKK’liden Rıdvan İpek’in teyze çocukları olduğu ortaya çıktı. Beycur’un cenazesinde “Cumhurbaşkanı kardeşi kardeşe kırdırıyor” diyen kuzeni hakkında soruşturma açılmıştı.


Siirt’te 19 Ağustos’ta PKK’nin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 askerden Erzurumlu er Recep Beycur ile Tunceli’de polis karakoluna yönelik saldırıda öldürülen 2 PKK’liden Rıdvan İpek’in teyze çocukları olduğu ortaya çıktı.
Yakınları olayı doğrularken, açıklama yapmak istemedi. Er Recep Beycur’un cenazesinde “Cumhurbaşkanı kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor?” diyen şehidin amcasının oğlu Ömer Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından “terör örgütü üyeliği”, “halkı askerlikten soğutmak”, “tehdit” ve “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılırken, şehidin akrabası Kazım İpek ise “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanmıştı.