19 Nisan 2016 Salı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

18 Nisan 2016, Pazartesi
Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart 2015 tarihinde başlatılan, “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında;
- 13 Nisan 2016 tarihinde saat 14.00’de Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Çavuş Hasan ve Piyade Er Rıza, şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımıyla törenle anılmıştır.
- 27 Nisan 2016 tarihinde saat 14.00’de Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Hasan ve Piyade Er Mehmet, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında anılacaktır.

23 Nisan 2016 Cumartesi günü 12.30-18.30 saatleri arasında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de “Küçük Ressamlar Anıtkabir’de” etkinliği yapılacaktır.
Söz konusu etkinlik kapsamında; çocuklarımız, ressam Ned PAMPHILON’un ATATÜRK’ün “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” özdeyişinden esinlenerek yaptığı tablo üzerinde, ressam ile birlikte resim çalışması yapacaklardır. Etkinliğe katılacak çocuklarımıza Katılım Sertifikası verilecektir.
Anıtkabir, 23 Nisan 2016 tarihinde saat 21.00’e kadar halkımızın ziyaretine açık bulundurulacaktır.

3’üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından (Siirt), Eruh kırsalında 07 – 10 Nisan 2016 tarihleri arasında Şehit Piyade Binbaşı Zafer KILIÇ-09 Operasyonu icra edilmiştir.


Muş ili Varto ilçesi kırsalında 06 Nisan 2016’da icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kullandıkları değerlendirilen silahların bulunması maksadıyla, 49’uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı tarafından, 13 Nisan 2016 tarihinde Mengel Deresi bölgesinde operasyon icra edilmiştir.

Silopi ilçesinde sağlanan huzuru tekrar bozmaya çalışan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, operasyonlara devam edilmektedir. Bu kapsamda; 07 Nisan 2016 tarihinde teröristler tarafından yerin altına gömülmüş silahlar, eğitimli köpekler yardımıyla bulunmuştur.

Yüksekova’da icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan GÜLLE Operasyonu kapsamında, 10 Nisan 2016 tarihinde gece karanlığından yararlanarak Yüksekova’da oluşturulan güvenlik çemberinden kaçmaya çalışan bir grup terörist, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensuplarının gayretleri sonucunda etkisiz hale getirilmiştir.
Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin yanında gitar kılıfı ve kılıfın içinde Zağros Keskin Nişancı Tüfeği bulunmuştur.

49’uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Muş-Hasköy kırsalında 12-13 Nisan 2016 tarihlerinde icra edilen operasyonda, yeşil listeyle aranan ve başına 1 milyon TL ödül konulmuş bulunan bir terörist, M-16 silahı ve Kandille irtibatta kullandığı büyük telsiziyle birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Şırnak-Merkez, Yüksekova, Nusaybin ve Silopi’de devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından hazırlanan ve mahalle aralarındaki yollar ile bina içlerine tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, güvenlik güçlerimiz tarafından tespit edilerek imha edilmiştir.

Yurdun dört bir yanından vatandaşlarımız, okullardaki öğrencilerimiz, analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz tarafından operasyon bölgesinde görev yapan Mehmetçiklerimize ikram malzemeleri gönderilmeye devam edilmektedir.
Devletimiz, Mehmetçiğimizin her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. Ama içine sevgi , katılmış bu yiyecekler, Mehmetçiğin mücadelesine güç ve moral katmaktadır.

Ege Ordusu Komutanlığına bağlı hava savunma birlikleri tarafından, 31 Mart 2016 tarihinde Seferihisar Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde (Seferihisar/İzmir) hava hedeflerine atış icra edilmiştir.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, 08 Nisan 2016 tarihinde Ant İçme Törenleri icra edilmiştir.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği ve TSK Rehabilitasyon Merkezinde tedavi gören personelimiz, 08 Nisan 2016 tarihinde Silahlı Kuvvetler Bando Okullar Komutanlığını ziyaret etmiştir.

Işıklar Askerî Hava Lisesi Komutanlığı Robot Proje Ekibi, birinci aşaması 02-03 Nisan 2016 tarihlerinde Hartford/Connecticut (ABD)’de, ikinci aşaması ise 07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Alameda/California’da yapılan RoboGames 2016 Uluslararası Robot Olimpiyatlarına katılmıştır.
Hava Öğretmen Üsteğmen Hüsnü TURHAN’ın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan Işıklar Askerî Hava Liseli öğrencilerinden Ahmet KURİŞ ve İrfan AKARSU, katıldıkları iki kategoride de rakiplerini geride bırakıp, dünya birincisi olarak altın madalya almaya hak kazanmışlardır.
Söz konusu yarışmaya, 39 ülkeden 1000’in üzerinde okul katılmıştır. RoboGames 2016 Uluslararası Robot Olimpiyatları bu alanda; “Dünyanın En Geniş Katılımlı Robot Yarışması” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.

Ordinaryüs Profesör Tabip Tuğgeneral Tevfik SAĞLAM 17’nci Ulusal Tıp Kongresi, 08-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA)’da icra edilmiştir. Kongreye; 25 tıp fakültesinden 126 sivil öğrenci ve Gülhane Askerî Tıp Fakültesi’nden 400 tıbbiyeli olmak üzere toplam 526 kişi katılmıştır.
Kongrenin bilimsel programında; 14 sözlü sunum, 11 poster sunumu ve altı hipotez sunum yapılmıştır.
Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından, sivil asker iş birliği kapsamında, 01 Nisan 2016 tarihinde Yakova ve Gilan'da bulunan yardıma muhtaç ailelere Kızılay'dan gelen malzemeler dağıtılmıştır.