5 Nisan 2016 Salı

Askeri time roketli saldırı

Mardin Nusaybin'de yürütülen operasyon kapsamında dün PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. Teröristler, "oğlunun aşısı var" diyerek çağırdıkları korucuyu da 3 aylık ve 3 yaşındaki iki çocuğu ve eşinin yanında pusuya düşürerek şehit etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonlar sürüyor. Dicle Mahallesi Menekşe Sokak'ta hareket halinde bulunan askeri time, teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda ağır Saldırıda hastaneye yaralı olarak kaldırılan Astsubay Selçuk Karabakla şehit oldu. Güvenlik güçlerince Fırat Mahallesi'nde yürütülen operasyonda, zırhlı iş makinesinin geçişi sırasında teröristlerin roketatarlı saldırında da Binbaşı Turgay Çelik şehit oldu.

KUZUM YAKTI BEN

Turgay Çelik-Selçuk Karabakla



Selçuk Karabakla'nın, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. 34 yaşındaki şehit Karabakla'nın Evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Karabakla'nın bir süre önce görev yaptığı Bingöl'den geçici görevle Nusaybin'e gittiği öğrenildi. Şehidin annesi Döndü Karabakla "Vatan sağ olsun. Yandı kuzum. Daha akşam görüşmüştüm. Göreve çıkacağını söylemişti. O gün bir türlü uyuyamadım. Sonra haberi geldi. Kuzum yaktı beni" dedi. Şehit olan Binbaşı Çelik'in de İstanbul'daki baba evine ateş düştü. Çelik'in acı haberini alan aile yakınları fenalık geçirdi. Kayserili şehit Çelik'in bir süre önce geçici görevle Nusaybin'e gittiği belirtildi.

Mehmet Polat



Korucubaşını pusu kurup vurdular


Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu, geçici köy korucusu 48 yaşındaki Adnan Durak, çocuklarının gözü önünde şehit oldu. Nusaybin'in Tepealtı Köyü'nde yaşayan geçici köy korucusu Adnan Durak'ın, "oğlunun aşısı var" denilerek Girmeli Aile Sağlığı Merkezi'ne çağırıldığı belirlendi. Korucu, çocuklarını aşı yaptırmaya götürürken, PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Durak, olay yerinde şehit olurken, PKK'lılar kaçtı. Saldırı anında Durak'ın yanında eşi Peyruze, kucağında 3 aylık oğlu Bünyamin ve yanında 3 yaşındaki kızı Armin'in de bulunduğu belirtildi. Saldırı sırasında çıkan arbedede korucubaşının eşi Peyruze Durak da yaralandı. Çocuklarının gözü önünde şehit edilen Durak'ın dün doğum günü olduğu da belirtildi.

Hainleri sevindirmem


Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Polat'ın (26) cenazesi, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Ayakta güçlüklü duran anne Yıldız Polat “Oğlum 'Annem ağlamasın'
demiş. Ağlamayacağım, o hainleri sevindirmeyeceğim” dedi. Anne Polat, oğlunun mezarının üzerine atılan toprağı koklayarak, su döktü.