5 Nisan 2016 Salı

Omuz omuza mücadele

Yüksekova’da terör örgütüne yönelik operasyonlar ve bölgede yürütülen arama faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat ekipleri, PKK’nın tuzaklarına karşı omuz omuza mücadele ediyor. Ekiplerin binalardaki bomba arama faaliyetleri de sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” devam ediyor. PKK'lıların kurdukları tuzaklara karşı güvenlik güçleri hız kesmeden operasyonlarını sürdürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da terör örgütüne yönelik operasyonlar ve bölgede yürütülen arama faaliyetlerine ilişkin görüntüleri paylaştı.

DİKEY DELİKLER AÇMIŞLAR

Fotoğraf ve görüntülerde, terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Yüksekova'daki binalarda en üst daireden başlayarak zemine kadar açılan dikey delikler gözler önüne serildi. Fotoğraflarda ve videoda, asker ve polisin bölgede dayanışma içerisinde yürüttüğü çalışmalar da yer aldı. Güvenlik güçlerinin Yüksekova'da açılan çukurların kapatılması ve binalardaki arama faaliyetleri de karelere yansıdı. Fotoğraflarda, bina içlerine tuzaklandırılan bombalar da dikkati çekti.



STRATEJİK İNİŞ


Operasyonlar devam ederken, dün sabah saatlerinde bölgede yoğun hava hareketlilği yaşandı. Helikopterlerin ilçe çevresinde bulunan hakim tepelere ve stratejik noktalara asker ve özel harekat polisleri indirdiği görüldü. Operasyonlarda geçen yıl ilçedeki bir sağlık merkezinden terör örgütü PKK mensupları tarafından çalınan çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

MÜHİMMAT BULUNDU

Güvenlik güçleri, Esentepe Mahallesi'ndeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nden terör örgütü mensupları tarafından geçen yıl ağustos ayında çalınan çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme buldu. Bu arada operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ve mevzilerde yapılan aramalarda, 4 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, bu silaha ait 6 şarjör, çok sayıda mermi, 4 pompalı tüfek, 1 roketatar, 2 tabanca ve giyim malzemeleri ele geçirildi.

Çembere alındılar

Şırnak kent merkezinde 14 Mart'ta başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi operasyonunda keskin nişancı teröristlerin gizlendikleri alanlar, hendek ve bomba tuzaklı barikatlara yönelik tanklarla top atışı yapılıyor. Operasyonun yaklaşık üçte birlik bölümünü tamamlayan güvenlik güçleri, çember içine aldıkları PKK'lılara “Teslim ol” çağrısında bulunuyor. PKK'lıların roket, el yapımı patlayıcı ve keskin nişancı saldırılarına anında karşılık veren güvenlik güçleri, PKK'lıların sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunduklarını, ancak operasyon ekiplerinin müdahaleleri ile çemberin içlerine doğru ilerlediklerini belirtiyor. PKK'lıların boşalttıkları alanlardaki evlere yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirdikleri öğrenildi.

O PKK'lı Yüksekova sorumlusuymuş



Operasyonlar sırasında ele geçirilen PKK'lıların Kürtçe şarkılar eşliğinde çaydanlık içine konulmak üzere el yapımı bomba düzeneği hazırlamalarına ilişkin fotoğraflardaki kadın teröristin PKK'nın sözde Yüksekova sorumlusu Zilan kod adlı kadın terörist Emel Güçlü olduğu ortaya çıktı. Elindeki bombayla kameralara gülerek poz veren terörist de operasyon sırasında öldürüldü. Yüksekova'da devam eden operasyonda 130 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 170 el yapımı patlayıcı imha edildi.

304 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, güvenlik güçlerince dün gerçekleştirilen operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta bir olmak üzere 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın
internet sitesinde verilen bilgiye göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece Nusaybin'de etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 163'e çıktı. Nusaybin'de imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı ise 344'e yükseldi. Şırnak'ta ise bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İldeki operasyonlarda
etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 141 oldu.