22 Temmuz 2013 Pazartesi

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

22 Temmuz 2013, Pazartesi

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtının 39’uncu Yıldönümü ve K.K.T.C. Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, Türk Silahlı Kuvvetleri adına KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr.Derviş EROĞLU’na törenlere katılan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın ATAMAN vasıtasıyla kutlama mesajı sunmuştur.
 
“Türk Silahlı Kuvvetleri, kanunların ve Hükümet Direktiflerinin kendisine vermiş olduğu yetki çerçevesinde, sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirleri almıştır. Bu kapsamda, Suriye tarafından topraklarımıza yönelen ve zaman zaman can ve mal kaybına sebep olan atışlara, angajman kurallarına uygun olarak misliyle karşılık verilmektedir.
Ayrıca, sınırda yaşanan her türlü güvenlik olayı ve bu olaylara yönelik olarak alınan tedbirler ile hudut hattında tespit edilen yasadışı sınır geçişleri sırasında yakalanan şahısların ve ele geçirilen malzemenin miktarı da internet sitemizde kamuoyu ile paylaşılmaktadır.
 
      Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığının 93'üncü kuruluş yıl dönümü ve sancak devir teslim töreni 18 Temmuz 2013 tarihinde Muhafız Alay Komutanlığında gerçekleşmiştir.
      Sea Breeze-2013 Davet Tatbikatı; Ukrayna'nın ev sahipliğinde Türkiye, ABD, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, Kanada, Romanya ve NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) unsurlarının katılımıyla, 08-20 Temmuz 2013 tarihleri arasında Karadeniz’de icra edilmiştir.
      Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata, TCG Meltem (P-334) Hücumbotu, TCG Yzb. İhsan TULUNAY (A-572) Akaryakıt Tankeri, bir karargâh subayı ve iki gözlemci subay ile iştirak etmiştir.
      Geleneksel olarak her yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığının desteğinde, Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) organizatörlüğünde düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışlarının 42’ncisi 12-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında Çengelköy/İSTANBUL - Bozcaada/ÇANAKKALE - Çeşme/İZMİR güzergâhında yapılmıştır.
      Yarışlar neticesinde sınıflarında ilk üç sırayı alan yatlar aşağıda olduğu gibidir;
      IRC I Sınıfı : (1) Define, (2) Farrfara, (3) Kia-Acadia
      IRC II Sınıfı : (1) Komet-Cheese, (2) Matrak, (3) Eker-Yayık Ayran
      IRC III Sınıfı : (1) Yediçeriler, (2) Shak Shuka, (3) Puma-Hunter
      IRC IV Sınıfı : (1) Gambas, (2) Akfen-Lady Antioche, (3) Ada Pupa-Adrenalin
      DESTEK Sınıfı : (1) Olimar-Happy Lemon, (2) Maui, (3) Vivace-Budget-Sailing
      16 Temmuz 2013 tarihinde Çeşme'de düzenlenen Ödül Töreni ile sınıflarında ilk üç sırayı alan yatlara ödülleri verilmiştir.
 
 
      19 Temmuz 2013 günü Hatay/Dörtyol Çökek Yaylası mevkiinde, aşırı yağışlar nedeniyle bazı evlerde göçükler meydana geldiği ve göçük altında vatandaşlarımızın bulunduğu, bahse konu bölgeye giden karayolunun üzerinde bir köprünün çöktüğü ve bölgeye karadan ulaşımın kapandığı bildirilmiştir.
      Arama Kurtarma faaliyetleri kapsamında; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Hatay İl Jandarma Komutanlığının talebi üzerine derhal, Hava Kuvvetleri Komutanlığının İncirlik’te konuşlu bir COUGAR Arama Kurtarma helikopteri ve Jandarma Genel Komutanlığının S-70 Sikorsky Arama Kurtarma helikopteri ile 19 Temmuz 2013 tarihinde saat 07.53 itibarıyla bölgede Arama Kurtarma faaliyetine başlanmış ve afetten etkilenen vatandaşlarımız hastanelere ve emniyetli bölgelere tahliye edilmiştir.
 
 
      K.K.T.C. Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları kapsamında Türk Yıldızları tarafından 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü Girne'de gösteri uçuşu icra edilmiştir.
 
 
      1999 yılı Temmuz ayından beri Kosova’da yaptığı görevlerle Kosova halkının takdir ve beğenisini kazanan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığının sivil asker iş birliği faaliyetleriyle ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından “Barışın Işığı” adlı bir belgesel film hazırlanmıştır.
      İzlemek için tıklayınız.