8 Temmuz 2013 Pazartesi

Askerdeki sağlık işlemleri, terhis sonrası sağlık kayıtlarında görülecek




  Askerlikte yapılan sağlık işlemleri, terhis sonrası sağlık hizmet kayıtlarında görülebilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki birlik tabiplerine ise aile hekimliği yetkisi verildi. Birlik tabibi olmayan yerlerdeki birliklerde de aile hekimliği hizmeti sunulacak.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Birlik Tabiplerine Aile Hekimliği Yetkisi Verilmesi ve Birlik Tabibi Olmayan Yerlerde Aile Hekimliği Hizmetlerinin Sunumuna Dair Protokol"ün 1 Temmuz 2013 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu protokolle; Türk Silahlı Kuvvetlerindeki birlik tabiplerine aile hekimliği yetkisi verilmesi ve birlik tabibi olmayan yerlerdeki birliklerde aile hekimliği hizmetinin sunulması, böylece yükümlülerin sağlık safahatlarının askerlik hizmeti sırasında görülerek iş ve işlemlerde dikkate alınmasının sağlanması ve yükümlülerin askerlik hizmeti sırasında haklarında yapılan sağlık işlemlerinin, terhislerini müteakip sağlık hizmet kayıtlarında görülebilmesinin sağlanması amaçlanmıştır." denildi.

ERBAŞ VE ERLERE EĞİTİM

Milli Savunma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında ise "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi, İş Birliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol"ün 3 Temmuz 2013 tarihinde imzalandığı belirtildi.

Bu protokol gereğince, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde; 'Vatani görevini ifa eden erbaş ve erlere yönelik olarak 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konularında eğitim programlarının düzenlenmesi ve var olan eğitim programlarının zenginleştirilerek güçlendirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında eğitim olanak ve stratejilerinin geliştirilmesi ve söz konusu eğitimleri verecek personelin yetiştirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında komutanlık ve bakanlık arasında iş birliğinin artırılması amacıyla ortak çalışmalar gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü vurgulandı.

    Açıklamada, "Mehteran Birliği; Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü'nün daveti üzerine 01-03 Temmuz 2013 tarihlerinde Bişkek/Kırgızistan’da konserler vermiştir." denildi.