31 Temmuz 2013 Çarşamba

Genelkurmay önünde eylem

Ankara'da eylem

Genelkurmay Başkanlığı karargahı önünde ikinci kez protesto eylemi düzenlendi. Vardiya Bizde Platformu adı altında toplanan yaklaşık 20 kişilik emekli subay ve eşlerinden oluşan grup Genelkurmay Başkanlığı Karargahı önünde ikinci kez protesto eylemi gerçekleştirdi.

Öğle saatleri önünde Genelkurmay Karargah binası önünde toplanan 20 kişilik grup ellerindeki Türk Bayrağı, döviz ve  pankartlarla basın açıklaması yaptı. Açıklamada Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Gizli Belge ve 28 Şubat gibi sözde davalarda yaklaşık bin Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yargılandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Halkın ordusu olan Türk ordusunun ve onun şerefli mensuplarının itibarsızlaştırılmasını, halkın gözünde küçük düşürülmesini ve böylece tasfiye edilerek etkisiz hale getirilmesini amaçlayan bu davalar tamamen siyasidir. Bu davalarla sadece devletin güçlü kurumları değil, hukuk da katledilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin adeta bir suç örgütü/ terör örgütü olarak gösterildiği bu davalarda, terörle savaşan askerler, hatta Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları bile terör örgütü yöneticisi olarak suçlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü, Genel Kurmay Başkanı da terör örgütü yöneticisi değildir.

Bu sözde davaların kurgulanmasına paralel olarak PKK terör örgütü ile görüşmelerin başlatılması, Suriye de özerk Kürdistan bölgesi oluşturulmasına destek olunması da bu davalar ile ulaşılması planlanan hedefleri açıkça ortaya koymaktadır.
Son yıllarda belirlenen hedeflerle ulaşmada önemli aşamalar kaydedilmiş, bu kapsamda 500’e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri personeli sözde davalarla tutuklanırken, binlerce kişinin katili PKK’lı teröristlerin yasalarımız çiğnenerek silahlı olarak ülke dışına çıkmalarına müsaade edilmiştir.

Ancak Yüce Türk milleti bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzluklar ile arkasındaki esas planı görmüş ve tavrını açıkça göstermeye başlamıştır.

Bu çerçevede Genelkurmay Başkanlığı’ndan beklentimiz;

Türk Silahlı Kuvvetlerini aşağılayan bu davalara karşı gerekli duruşun sergilemesi, uğranılan haksızlık ve hukuksuzluklar konusunda kamuoyunun aydınlatılması, hayasız bir saldırıya uğrayan suçsuz personeline hür türlü desteği verilmesi, ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunmasında üzerine düşen görevlerin yerine getirilmesidir."

POLİS OLAY YERİNDE

Platform üyelerinin açıklaması devam ederken emniyet görevlileri de Genelkurmay önüne geldi. Polis trafiği engellediklerini belirterek gruptan karşı kaldırdıma geçmelerini istedi. Vardiya Bizde Platformu üyeleri bir süre daha eylemlerine devam ettikten sonra Genelkurmay önünden ayrıldı.