30 Temmuz 2013 Salı

Kayıp üsteğmenden haber yok!

30 yaşındaki Kazım Topaç'ın izine 96 gündür rastlanmadı.
 


  AYDIN'ın Köşk İlçesi'nde Garnizon ve Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yaparken izne ayrılıp Bursa'ya gelen ve daha sonra kendisinden bir daha haber alınamayan üsteğmen 30 yaşındaki Kazım Topaç'ın izine 96 gündür rastlanmadı. Bursa'da polis tarafından oluşturulan özel bir ekip ile bulunmasına çalışılan Üsteğmen Topaç'ın ailesini hiç aramadığı, bankadaki hesaplarından da para çekmediği öğrenildi.

Kestel İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Topaç ailesinin üsteğmen oğlu Kazım Topaç, geçen yıl görev yaptığı Hakkari'den Aydın'ın Köşk İlçesi'ne Garnizon ve Jandarma Bölük Komutanı olarak atandı. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Üsteğmen Topaç, 26 Nisan'da 10 gün izin alarak haber vermeden ailesinin oturduğu Bursa'ya geldi. Geceyi Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Gazcılar Caddesi'nde bulunan bir otelde geçiren Üsteğmen Topaç, aynı gün cep telefonu ile Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü aradı. Topaç, telefonu çantasında sessiz modda olduğu için sözlüsü ile konuşamadı. Bir süre, Kent Meydanı'nın çevresinde gezen Topaç, daha sonra ortadan kayboldu.

Olay, cep telefonu ile ulaşamadıkları çocuklarının Bursa'ya geldiğinden haberdar olmayan ailesinin, Köşk Garnizon Komutanlığı'nı araması sonucu ortaya çıktı. Gidebileceği tüm yerler aranmasına rağmen çocuklarına ulaşamayan aile, jandarma ve polisten yardım istedi.

İzin süresi dolmasına rağmen görevine dönmeyen Üsteğmen Kazım Topaç'ın bulunması için üç kişiden oluşan ekip kuran Bursa Emniyet Müdürlüğü, yaptığı tüm aramalara rağmen 96 gündür kayıp üsteğmenin izine rastlayamadı. Cep telefonu yanıt vermeyen, bankadaki hesaplarından para çekmeyen, birliğini, ailesini ve sözlüsünü aramayan Topaç'ın hayatından endişe ediliyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan tüm ihbarların değerlendirildiğini fakat Topaç'a ulaşılamadığını bildirdi.