12 Ekim 2012 Cuma

Askeri helikopter düştü!

Diyarbakır'ın Lice ilçesi'nde tellere çarpan askeri helikopter zorunlu iniş yaparken düştü.

Askeri helikopter düştü!
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığına ait S-70 Skorsky tipi helikopterin elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğradığı, bir askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, bugün saat 11.45'te Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki geçici üs bölgesindeki askeri personeli değiştiren Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin üs bölgesinden değiştirilen personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğradığı belirtildi.

Açıklamada, ''Müessif helikopter kazasında bir personelimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz'' ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, helikopterde, 3'ü mürettebat olan 14 kişi bulunduğunu belirtti. Vali Toprak, yaralıların helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere taşındığını bildirdi.

MEHDİ EKER: JANDARMA ÖZEK HAREKAT PERSONELİ ŞEHİT OLDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Lice ilçesinde zorunlu iniş yapan helikopterin gövdesinin yere çarptığını, kazada 1 jandarma özel harekat personelinin şehit olduğunu bildirdi.

Silvan ilçesinde bulunan Bakan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lice ilçesi Abalı Karakolu'na personel değişimi için giden helikopterin, değişimden sonra kalkarken kuyruğunun elektrik tellerine takıldığını belirterek, ''Zorunlu iniş yapan helikopterin gövdesi yere çarpıyor. Meydana gelen kazada 1 jandarma özel hareket personeli maalesef şehit oldu" diye konuştu.