7 Şubat 2014 Cuma

Özel’in ilgisini ihtiyatla karşılıyoruz

TÜBİTAK uzmanlarının Balyoz ve Poyrazköy davalarının ortak delili 5 no’lu harddiskle oynanmış olabileceği şeklindeki yeni raporunun ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in talimatıyla askeri savcılığın başlattığı soruşturmaya Balyoz Davası hükümlülerinin aileleri tepki gösterdi.

Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan Hürriyet’e, “Keşke iş başında bu soruşturma yapılsaydı, o zaman bunlar olmazdı. Başımıza bunlar gelmezdi. Sayın Necdet Özel’in beş yıl sonraki hassasiyetini ihtiyatla karşılıyoruz. Keşke şu herkesi dinleyen, dinleme servislerine ulaşsak da kapalı kapılar ardından hangi pazarlıklar dönüyor, bizlerle ilgili neler düşünüyorlar bir öğrensek. Artık o noktaya geldik” dedi. Doğan şöyle devam etti:
“Sayın Özel’e kadar bütün Genelkurmay Başkanlarının sorumluluğu var. Biz yurtiçinden ve yurtdışından bilirkişi raporu aldığımız halde mahkemeye derdimizi anlatamadık. Artık sahtecilik ortaya çıktı. Öncelikle hasta olanların bir dakika beklenmeden tahliyesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok ama çok üzgünüz. Artık bu mağduriyetler bir dakika daha beklenmeden sona erdirilsin diye bekliyoruz”