19 Eylül 2013 Perşembe

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

16 Eylül 2013, Pazartesi

Türkiye-KKTC SAT/Özel Harekât Tatbikatı, Türkiye’nin ev sahipliğinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Taarruz (SAT) Timleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Harekât Timlerinin katılımıyla, 16-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Anadolu Kavağı/İstanbul’da icra edilecektir.
Tatbikatın amacı; Türkiye ve KKTC SAT/Özel Harekât Timleri arasında karşılıklı çalışabilirliği sağlamak ve KKTC ile askerî alanlarda iş birliğini geliştirmektir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata, bir SAT timi ile iştirak etmektedir.
 
Karadeniz Güven Tatbikatı (Confidence Annual Naval Exercise-CANE), Türkiye’nin ev sahipliğinde, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’dan gözlemci personelin katılımıyla, 18-21 Eylül 2013 tarihleri arasında Karadeniz Ereğli’de icra edilecektir.
Tatbikatın amacı; Karadeniz’de deniz güvenliği alanında iş birliğini arttırmak, ülkeler arasında karşılıklı güveni geliştirmek maksadıyla, sahildar ülkelerden gözlemcilerin katılımı ile müşterek eğitimler icra etmektir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata; bir firkateyn, bir akaryakıt gemisi, bir açık deniz römorkörü, bir helikopter ve bir Sualtı Taarruz Timi (SAT) ile iştirak edecektir.
 
Ramstein Guard 7 Tatbikatı, 16-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu ve Akdeniz'de icra edilecektir.
Tatbikatın amacı; Entegre NATO Hava Savunma Sistemleri ile Milli Hava Savunma, Muhabere Sistemleri ve platformların Elektronik Harp (EH) ortamında çalışabilirliğini denemek, çeşitli EH taktik ve tekniklerinin gerçek EH ortamında uygulanması, EH teçhizatının kullanılması usul ve teknikleri ile NATO Standart Raporlaşma Usulleri konularında personeli eğitmektir.
Tatbikata; Kara Kuvvetleri Komutanlığı iki adet S-70 Sikorsky helikopteri ile Alçak İrtifa Hava Savunma ve Elektronik Harp Sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bir adet fırkateyn ve bir adet hücumbot, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8 adet F-4E 2020, 2 adet RF-4E , 8 adet F-16 uçağı ve Kontrol İhbar Radarları ile katılacaktır.
İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91’inci yıl dönümü kapsamında; Türk Yıldızları tarafından, 9 Eylül 2013 Pazartesi günü İzmir’de gösteri uçuşu icra edilmiştir.
Güneydoğu Avrupa Tugay (SEEBRIG) Komutanlığı Devir Teslim Töreni, 11 Eylül 2013 tarihinde SEEBRIG Karargâhının konuşlu bulunduğu Larissa/Yunanistan’da icra edilmiştir.
Bu kapsamda Tuğgeneral Zdravko POPOVSKI (Makedonya), SEEBRIG Komutanlığı görevini Tuğgeneral Hakan ESER’e (Türkiye) devretmiştir.
Törene, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İYİDİL katılmıştır. Heyet, aynı zamanda Atatürk’ün Selânik’teki evini de ziyaret etmiştir.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, 13-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Budapeşte/Macaristan’da icra edilen NATO Askerî Komite Toplantısına katılmıştır.