18 Eylül 2013 Çarşamba

'İçinizde siyasi var mı?'

Afyon'da, 25 askerin şehit olduğu patlamadan sonra komutandan yaralı askere ilginç soru

Afyon'da, 25 askerin şehit olduğu patlamadan sonra komutandan yaralı askere ilginç soru

Afyon'da 25 askerin can verdiği patlamanın olduğu deponun ikizi durumundaki 29 no'lu depoya keşif için gelen komutana yapılan sunum, büyük bir ihmalin de itirafı oldu.

Afyonkarahisar’da 25 askerin can verdiği patlamada, infilak eden 32 numaralı deponun ikizi durumundaki 29 no’lu depoya keşif için gelen komutana yapılan sunumun görüntü kayıtlarına, Radikal gazetesi ulaştı.

İsmail Saymaz'ın haberine göre Komutana sunum yapan Bakım Kıdem Çavuşu Hasan Akıska, sorumlusu olduğu depodaki patlamanın nedenlerini itiraf ediyor. Akıska, Susurluk’tan beş depodan çıkarılan mühimmatların, ek depo olmadığı için Afyon’da iki depoya sığdırıldığını, standartlara aykırı biçimde istiflendiğini kaydediyor.

Tavanda ve yanlarında 50 santimetre boşluk bırakılması, 120 santimetre koridor oluşturulması gerekirken bu işlemin yapılmadığını anlatan Akıska, el bombaları içinde 1950 yapımı olanların bile bulunduğu, kimi sandıkların orijinal olmadığını ve taşıma sırasında iplerinin koptuğunu kaydediyor. Keşif sırasında komutanın, kendisine el bombası gösterilmesi sırasında korktuğu ve Akıska’nın “Patlama olmaz komutanım” dediği görülüyor.

Tabura keşif için gelen komutanın, yaralı kurtulan er Fatih Yüksel’e “Şehit askerler içinde psikolojik bir problemi olan veya siyasi bir söylemi olan kişi var mıydı?” diye sorduğu ortaya çıktı.

Er Yüksel, “Yoktu komutanım” diye yanıt verdi. Bu arada Yüksel, patlama anını da keşif sırasında anlattı.
Yüksel, patlamadan önce aracın ışığının depoya vurduğunu, içeride aydınlatma olmadığını belirtirken; patlamadan sonra da alevlerin çıktığını ve üzerinden alevlerin ve cisimlerin uçuştuğunu söyledi.