7 Ekim 2009 Çarşamba

BÜYÜKANIT'A ELEKTRONİK POSTA İLE HAKARET VE TEHDİDE DAVA

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ''hakaret'' ve ''tehdit'' içerikli e-posta gönderen bir kişi hakkında, 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, Yaşar Büyükanıt'a hitaben Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine, Akın Çağrıcı adlı kişi tarafından ''hakaret'' ve ''tehdit'' içerikli e-posta gönderildiği kaydedildi.

  İddianamede, yapılan teknik incelemede, suça konu internet erişiminin, sanığın babasına, e-ileti adresinin de sanık Akın Çağrıcı'ya ait olduğunun belirlendiği belirtildi. Davanın iddianamesinde, Akın Çağrıcı'nın, ''hakaret'' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis, ''tehdit'' suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

  Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine sunulan iddianamenin kabul edildiği ve Akın Çağrıcı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder