7 Ekim 2009 Çarşamba

ASKERİ BİRLİKTEKİ KALORİFER DAİRESİNDEKİ PATLAMA

 Ankara'nın Polatlı ilçesindeki askeri birlikte kalorifer dairesinde meydana gelen patlamada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Topçu Onbaşı Mehmet Karaduman'ın (21), cenazesi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde toprağa verildi.

  Polatlı'da Topçu ve Füze Okulu Lojistik Destek Bakım Bölük Komutanlığında vatani görevini yaparken 26 Eylüldeki patlamada ağır yaralanan ve dün GATA'da hayatını kaybeden Karaduman'ın cenazesi, Ankara'dan getirilip Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi morguna konuldu.

  Yakınları tarafından morgdan alınan cenaze, şehidin Kuruçay beldesindeki evinin önüne getirildi. Burada annesi Nimet, babası Ramazan, iki ağabeyi ile yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra askeri araçla nakledildiği belde meydanında musallaya konulan Karaduman'ın naaşı, Tavşanlı Müftüsü İlyas Gümüş'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.

  Cenaze törenine İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ömer Lütfi Mor, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon ve Jandarma Komutanı Piyade Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kuruçay belde Belediye Başkanı Fevzi Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Bu arada, terhisine iki ay kala şehit olan Mehmet Karaduman'ın bekar olduğu, askere gitmeden önce iki ağabeyiyle sanayide tamircilik yaptığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder