11 Kasım 2013 Pazartesi

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

11 Kasım 2013, Pazartesi

10 Kasım 2013 günü 1.089.615 (Bir milyon seksen dokuz bin altı yüz on beş) kişi Anıtkabir’i ziyaret etmiştir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, 05-06 Kasım 2013 tarihlerinde Van, Hakkâri, Yüksekova, Çukurca, Şenoba ve Şırnak’daki askerî birliklerde denetlemelerde bulunmuştur.

MSB – MEB arasında yapılan protokol gereğince, dershane imkanı bulunmayan yörelerde gençlerin üniversiteye hazırlanabilmesi maksadıyla 2002 yılında “Mehmetçik Dershaneleri” açılmıştır.
05 Ekim 2013 tarihinde, mevcutlara ilaveten Hakkâri ili Çukurca ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, “Mehmetçik Dershanesi” hizmete girmiştir. Dershanede; 4 derslikte, 48’i erkek, 47’si kız öğrenci olmak üzere 95 öğrenci öğrenim görmektedir.
Dershanede; 6 yedek subay asteğmen öğretmen ile 1 Rehberlik Danışmanlık Uzmanı yedek subay asteğmen eğitim vermektedir.
2013-2014 eğitim yılında çeşitli yörelerde toplam 132 adet “Mehmetçik Dershanesi” hizmet vermektedir.

Atatürk haftası ve Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında 06 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da görev yapan Yabancı Askerî Ataşe ve Ataşe Yardımcıları; eşleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etmişlerdir.
Ankara Askerî Ataşeler Birliği Heyeti, Genelkurmay Başkanlığını temsilen törene katılan Tümg.Mustafa ÖZSOY refakatinde, Atatürk’ün Mozolesine çelenk koymuş ve ardından saygı duruşunda bulunmuştur.
Saygı duruşunun ardından Misak-ı Millî Kulesine geçilmiş ve Ankara Askerî Ataşeler Birliğini temsilen Duayen Ataşe Tuğa.Emanuele BOTTAZZI (İtalya Savunma Ataşesi) Anıtkabir Özel Defterini imzalamıştır.
Yabancı Askerî Ataşeler ve aileleri daha sonra Bağımsızlık ve Kurtuluş Müzesi’ni gezerek Anıtkabir’den ayrılmıştır.

TCG GÖKSU Fırkateyni, Kızılay tarafından sağlanan insanî yardım malzemesini Somali’ye taşıyan Tanzanya bayraklı M/V Star Prince isimli gemi ile 03 Kasım 2013 tarihinde saat 02:26’da Cidde açıklarında “randevu” tesis etmiş olup, refakat görevi başlamıştır. Her iki gemi birlikte Mogadişu/Somali’ye intikal halindedir.

Doğu Akdeniz-2013 Davet Tatbikatı; Türkiye’nin ev sahipliğinde, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye’den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 04-14 Kasım 2013 tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de icra edilmektedir.

Somali Silahlı Kuvvetlerine mensup 10 general/amirale Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından 11-24 Kasım 2013 tarihleri arasında “Harekât Yönetimi Kursu” verilecektir.

Akşehir Gölü’nde, 1987 yılında düşen askerî uçağa ait üç adet füze bulunduğuna dair yapılan incelenme neticesinde, mühimmatın eski tip olduğu ve envanterde bulunmadığı tespit edilmiş, ayrıca bölgede uçak düştüğüne dair her hangi bir kayda rastlanmamıştır.
Anılan mühimmatın tahribi planlanmış, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bilirkişi raporu düzenlenmesi beklenmektedir.