27 Nisan 2010 Salı

ANADOLU KARTALI-2010/1 EĞİTİMİ

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında yapılan Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi'ne dört muharip gemi, 63 uçak ve bin 500 personel katılıyor.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında gece ve gündüz gerçekleştirilen eğitim, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapılıyor.
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının gece ve gündüz müşterek harekat yapma imkan ve kabiliyetlerini geliştirmenin planlandığı eğitimde, gerçeğe yakın harekat ortamında, basitten zora doğru giden jenerik bir senaryo dahilinde, taktik ve stratejik hedeflere karşı gece ve gündüz hava harekatı ağırlıklı görevlerin planlama ve icrası sağlanıyor.
Katılımcıların eğitim seviyelerini yükseltmenin amaçlandığı eğitimde, yeni taktik ve tekniklerin denenmesine imkan sağlamak da hedefleniyor.
Eğitime, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan karada konuşlu hava savunma sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından dört muharip gemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 63 uçak ve satıhta konuşlu hava savunma sistemleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından özel kuvvet timleri katılıyor.
Toplam bin 500 personelin görev aldığı ve 19 Nisanda başlayan eğitimler, 30 Nisana kadar sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder