23 Ocak 2013 Çarşamba

Türkiye'nin gizli bilgileri servis edilmiş

İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasının iddianamesinde 357 sanık hakkında şok iddialar yer aldı.

Türkiye'nin gizli bilgileri servis edilmiş
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kadınları kullanarak askeri belgeleri ele geçirdiği öne sürülen suç örgütüne yönelik yapılan operasyonun iddianamesi kabul edildi. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 1937 sayfalık iddianamede 357 sanık, 196 müşteki ve 831 mağdur bulunuyor. Çete lideri olan Bilgin Özkaynak ile üniversitesi öğrencisi Narin Korkmaz hakkında ise müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç, tarafından hazırlanan iddianamede 3'ü kadın olmak üzere 55 muvazzaf asker olan 88'i tutuklu 357 sanık hakkında 2 yıldan başlayan hapis cezaları istendi. Özkaynak liderliğindeki suç örgütünün temel amacının TSK içerisindeki yapılanma sayesinde büyük güç ve çok geniş bir faaliyet alanına sahip olduğunun belirtildiği iddianamede, "Elde ettiği illegal güç sayesinde her geçen gün etki alanını ve hedeflerini genişleten suç örgütünün adeta kamu kuramlarını bir ahtapot gibi sardığı, operasyon sürecinde ortaya çıkmıştır. Suç örgütünün Hükümet, TSK ve MİT dahil olmak üzere bütün kamu kurumları aleyhine faaliyetler yürüttüğü anlaşılmıştır" denildi.

BAKANLARA TAKİP

Çetenin, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan'ı takip ettirdiği anlaşıldı. İddianameye giren bir belgede şüphelilerin "... sayesinde Bülent Arınç'ın adımından bile haberimiz oluyor" ifadesi ile Kaymakam A.K. hakkında düşülen "Bülent Arınç'ın ailesiyle ilgili değerli bilgiler getirdi" notu yer aldı. Babacan'ın da ailesiyle birlikte kimlik ve pasaport bilgilerinin çete üyelerinde bulunduğu iddianamede belirtildi.

ŞİFRELER AÇILAMADI

Profesyonelce oluşturulduğu belirtilen örgütün gizliliğe azami derecede önem verdiği, ele geçirilemeyen "Kara Kutu" başka bir arşiv oluşturduğu, sahip olduğu bilgi ve belgeleri de şifreleri kırılamayacak şekilde dosyaladığı vurgulandı. Örgütle ilgili ele geçirilen çok sayıda dijital veri dosyasına konulan şifrelerin şifre kırma uzmanları tarafından bile çözülemediği aylardır çözülemediği ifade edildi. İddianamede ayrıca, "Şu ana kadar ortaya konan yapı bile devletin başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere diğer kurumlarıyla birlikte nasıl bir tehlike ve tehditle karşı karşıya kaldığını göstermesi açısından çok önemlidir" denildi.

T-37 UÇAĞI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

İddianamede, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların düşürülmesi ve pilotların öldürülmesine ilişkin şok belgelere de yer verildi. Belgelerde T-37 Uçağının önemli kısımları, nasıl ve hangi yollar kullanılarak düşürülebileceği ve bu planları uygulaya bilecek personelin isimleri tek tek belirtildiği görüldü.

KURMAY BAŞKAN'A ŞOK SUÇLAMA

İddianamede sanıklar arasında en üst rütbeli asker olan ve tutuksuz yargılanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında örgüt üyesi olmak ve devletin gizli kalması gereken belgeleri deşifre etmek suçlarından 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istendi. Suç örgütüne bilgi ve belge temin etmekle suçlanan Kösele'nin verdiği iddia edilen belgelerin içeriğiyle ilgili şüphelilerden ele geçirilen notta şu ifadeler yer aldı: "Güney Görev Harekatı Direktifi, Ege ve Doğa Akdeniz'de harekat yapacak, Aksaz'da konuşlanacak Güney Grup Komutanlığı'nın icra edeceği harekat faaliyetlerine ilişkin esasları belirlemektir. Bu belge özellikle Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi için çok değer taşır" ifadeleri yer aldı.

KOZMİK BİLGİLER 'AJANDA'DA

Şüphelilerden Narin Korkmaz'dan ele geçirilen "AJANDA" isimli eksel dosyasında TSK'da görevli askerlere ilişkin şok notlar yer aldı. Notlarda yer alan bilgilerde örgütün hayat kadınları vasıtasıyla TSK personelinden ele geçirdiği çok kozmik bilgiler bulundu.

İşte çarpıcı isimler ve notlar:

A.E: Sağlam ve önemli belge getiriyor. İrtibatı koparmayalım sürekli arıyor çok azgın. Ege radar bilgileri gerekli. Kendisinden radarın hava savunma kabiliyetlerinin neler olduğu talep edildi. Hava Kuvvetlerinde görevli ana birlik komutanlarının askeri hat direk numaraları gerekli. Bu konuda kullanılabilir.

KARADİMOS ALBAY'A İLETİLECEK

A.G.: Türkiye radar kaplamaları ve NATO ile müşterek radar kullanım bilgileri. Türkiye'nin sabit, mobil ve gelecek olan havadan ihbar kontrol uçağı ile birlikte radarlarının menzillerinin ve irtifalara göre görebilecekleri yerleri gösteriyor. Yurtdışı için uygun. Türkiye'deki sabit radarlarının antenlerinin olduğu yerler. Google earth'ten bakılacak. Mavi yerler radarın etkili olduğu yerlerdir. Beyaz kısımlar ise radarın göremediği veya görmekte zorlandığı yerlerdir. İzmir'in doğusunda alçak irtifada uçan uçakları göremiyor. Larisa harekat merkezi direktörü Karadimos albaya iletecek.

DENETLEME EKİBİNE AYAR

A.A. : Denetlemeye gelen ekip için kızlardan yardım istedi. Denetleme ekibine ayar yapıldı. Denetleme ekibindeki albayların otelde görüntüleri çekildi. A'nın istediği gibi harekat başarı ödülü verdirtildi.

A.K: Yüzbaşı PKK bağlantısı olan birisiymiş. Hava Kuvvetleri bünyesindeki hava savunma sistemlerinde biri olan oerlikon uçak savar topunun görüntülü ve anlatımlı bilgileri var. Nasıl kurulur, kaç kişiye ihtiyaç var, menzili ne, nerelere kurulur, bunun gibi  bilgiler. Ancak tatmin edici değil. Çiğlinin hava savunma planlarına ihtiyacımız var. Bu yönde motive edelim. Yunanistan'ın kullandığı füze bilgilerini getirdi.

YAZICIOĞLU KAZASIYLA İLGİLİ BELGELER VAR

B.E. Alkolik içince her şeyi anlatıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili ihmallerden bahsetti. Biraz karışık. Ben inanmayınca istersen belgelerini getireyim dedi.

B. K: Ordunun patlayıcı imhası ve yapımıyla ilgili yönergeleri, NATO ve Amerika'nın gizli yönergelerini ve bomba yapım ile ilgili ve bomba imha ile ilgili yönergelerini getirdi.

C.U.: PKK ile irtibatı varmış. Akrabaları pkk'ya aktif olarak yardım ediyormuş. Doktor olması dolayısıyla rahat her yere girebiliyor. Milas ile ilgili çok değerli Türkiye'ye ait sırları kapsayan gizli belgeler getirdi. Savaşa girildiğinde 192 filonun Milas meydanına gitmesiyle ilgili her şey var intikal protokolü, personel listesi uçak sayısı görevleri  meydan krokileri uçakların nerelere konulacağı her şey var çok güzel on numara bir iş yaptı.

E.T: Yunanistan'a karşı yapılacak bir savaş senaryosunu da içeren Türkiye ile Yunanistan arasındaki güç karşılaştırmasını getirdi. Ancak bu yeterli değil ve eski bilgiler içeriyor, güncel plan seminerinde verilen tüm takdimlere ihtiyacımız var.

7 DAKİKADA YUNANİSTAN'A BİLDİRİYOR

G.G.: Milsis-23u hakkında önemli bilgiler var paha biçilmezmiş. Sinyal istihbarat sisteminin başlangıcından bitimine kadar safahat anlatılıyor. Gizli bir proje. GES komutanlığı bünyesinde kullanıyor. Çok güzel bir iş başardı. Ödüllendirilelim.

İ.S.: F-16'ların hava hava füzesi aim-120'nin çok gizli bilgileri kağıt şeklinde geldi, tarayıcıyla taranacak. Yatakta dili açılıyor,  korgeneralliğim garanti diyor. bağlantıya devam. türkiye'ye döndükten sonra burdan çok iş yaparız. Harekat planlarını aldık. On numara bir iş yaptı. Ödüllendirilecek.

M.K.K.: Yunanistan'a bandırmadan Ege görevi için kalkan uçakların uçuş güzergahlarını 7 dakika içinde Yunanistan'a gönderiyormuş.

T.K.: Babası da abisi de subay. Dayısı PKK'lıymış. Cumhurbaşkanı affetmiş o şekilde hapisten çıkmış.  Dayısının PKK'lı olduğu duyulur diye çok korkuyor.  

KOMUTANLARIN GELİŞİNİ BİLDİRECEK

Ö.Ç.: Getirdiği kodlar Çiğli'nin Güvenlik Tabur Komutanlığı'nın kendi arasında telsizde kimin konuştuğu belli olmasın diye kullandıkları gizli kodlardır.  Krokiler ise Menderes'in nizamiyelerinin uçakların nerelere konulduğunu gösteriyor. Bu krokide gizli. Üst düzey komutanların geliş ve gidiş tarihlerini en az 15 gün önce söyleyecek. Ulaşamazsa gelecekleri gün hemen bize telefonla haber verecek. Ailesi ile gelen üst düzey komutanların çocuklarına on numara ortam hazırlanacak. Adnan Menderes Havaalanı ile İzmir'e gelecek, komutan ailelerini (sivil uçakla) yakın takibe alınması,  gittikleri adreslerin öğrenilmesi ve fotoğraflanması görevinin önemi kendisine anlatıldı. bu konuda gönüllü olması gerektiği vurgulandı

Ö.B:  Balıkesir'deki üssün içerisindeki gömülü mühimmatın R.T. tarafından istediğimiz zaman getirebileceğini, extra mühimmat için  denetlemelerin geçmesini beklediğini söyledi

T.Ç.: Gaziemir'in personelini ve askerleri dışarı götürüp getirirken kullandığı servis plakaları ve Gaziemir komutanının ve eşiyle ailesinin kullandığı arabaların resmi ve sivil plakalarıdır. daha sonra güzergah bilgilerini de getirecek. Hedef personelin sıklıkla kullandığı araç plakaları ve yol güzergahları alınacak.

K.C.: Hukuk Müşaviri. İş bitirici bir adam. Başbakanın ofisinde dönen her şeyi biliyor. Atama kararnamelerini ve Kanun tasarılarını önceden temin edebiliyor.