28 Ocak 2013 Pazartesi

"ÖCALAN BALYOZ SONRASI KARAR DEĞİŞTİRDİ"

PKK'nın Haziran ayında silah bırakabileceğini söyleyen Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya, Öcalan'ın Balyoz Kararları sonrası kararını değiştirdiğini söyledi.

Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya Öcalan'ın tavrının değişmesiyle ilgili dikkat çekici bir tespitte bulundu. Kızılkaya'ya göre Öcalan, AK Parti’yi değil askerleri muktedir görüyordu. Balyoz kararı ile birlikte hükümetin muktedir olduğunu anladı, ‘PKK’ya silah bıraktıralım’ demeye başladı. Mayıs ya da Haziran’da silahların bırakılacağını umuyorum.

Star Gazetesi'nin haberine göre, İmralı’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’nın PKK ile yürüttüğü silah bıraktırma görüşmelerinden sonuç alınacağını ve Mayıs ya da Haziran ayında PKK’nın silah bırakarak ülke dışına çekileceğini umduğunu söyleyen yazar Muhsin Kılızkaya, “Türkiye’de ‘PKK sorunu biterse, bölünürüz’ korkusu duyanlar vardı. Düşünceler ‘bölünürüz’den ‘PKK sorunu biterse güçlenirize’ döndü. PKK, Öcalan’ın çağırısını dinleyecektir. Mayıs ya da Haziran’da bu iş bitmiş olur” dedi.

"BALYOZ ÖCALAN'I DÖNÜŞTÜRDÜ"

Bugüne kadar Öcalan, AK Parti’yi değil askerleri muktedir görüyordu. Ergenekon sürecinde askerler onu kullandılar. O da bunu ancak Balyoz kararı ile kavradı. Artık muktedir olan hükümettir düşüncesi oluşunca, ‘PKK’ya silah bıraktıralım’ demeye başladı. Ben Mayıs ya da Haziran gibi silahların bırakılacağını düşünüyorum. Zaten o saatten sonra bırakılmaz ise bir daha da bırakılacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.