28 Ocak 2013 Pazartesi

TSK'de ikinci istifa iddiaları

Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa etmesinin ardından TSK'den art arda istifa iddiaları gelmeye başladı. Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli'nin istifa ettiği iddia edildi. Adı istifa söylentilerine karışan diğer isimler ise Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ile tuğamiraller Gündüz Alp Demirus ve İskender Yıldırım.

TSK’de istifa söylentilerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli’nin istifa ettiği iddia edildi. Kulislerde adı istifa söylentilerine karışan diğer isimler ise İzmir’deki casusluk davasında sanık durumunda bulunan Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ve tuğamiraller Gündüz Alp Demirus ile İskender Yıldırım oldu. Güvenilir kaynaklar, istifa söylentilerini doğru olmadığını belirtti.
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa etmesinin ardından TSK yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik düzenlenen operasyonları eleştirirken askerlere yönelik operasyonların terörle mücadelede motivasyonu olumsuz etkilediğini ve mücadelede büyük bir darbe yenmesine neden olabileceğini belirtti.
Askeri çevrelerde büyük beklenti oluşturan bu sözler, gözlerin 4. yargı paketine çevrilmesine neden oldu. Geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda ele alınan paket ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Pakette, “uzun tutukluk” süreleri ile ilgili mahkemeleri etkileyecek yasal düzenleme yapılması bekleniyor.