Balyoz Davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ve emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk, "Toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen kanuna muhalefet" etmek suçlamasıyla ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Nilgül Doğan ve İrem Kutluk üzerlerine atılı suçu işlediklerininin sabit olmaması nedeniyle CMK 223/2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.
Balyoz davasının bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan ve diğer sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen kanuna muhalefet’ suçlamasıyla ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar İrem Kutluk ve Nilgül Doğan katıldı.
"KAMERA KAYDI YOK"
Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünden gelen yazıyı okuyan Hakim Zühal İşgören, suç tarihi itibariyle kamera kayıtlarının bulunmadığının bildirildiğini açıkladı.
Son sözü sorulan İrem Kutluk, "Beraatime karar verilsin" dedi. Nilgül Doğan da "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Suçsuz olduğumu düşünüyorum. Beraatime karar verilsin" dedi.
"MÜVEKKİLLERİMİN BERAATLERİNE KARAR VERİLSİN"
Kutluk ve Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Daha evvel sunmuş olduğumuz savunma dilekçemizi tekrar ediyoruz. Atılı suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Eylem Anayasanın 26. maddesinde belirtilen düşünceyi yayma kapsamında olup barışcıl mahiyette olup eylemin gerçekleştiği yer de kör bir çıkmaz yoldur. Kamu zararı yoktur. Kamu düzeni ve güveni herhangi bir şekilde bozulmamıştır. Müvekkillerimin beraatine karar verilsin" dedi.
Hakim Zühal İşgören, Sanıklar Kutluk ve Doğan'ın üzerlerine atılı suçu işlediklerininin sabit olmaması nedeniyle CMK 223/2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.
3 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYORDU
Nilgül Doğan ve İrem Kutluk, 5 Mayıs 2011 tarihinde Hıdırellez’e denk gelen duruşmada Vardiya Bizde Platformu üyeleriyle birlikte Silivri’ye getirdikleri gül fidanına dileklerini asmış, Silivri Cezaevi önündeki yolu trafiğe kapatmışlardı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ’nca soruşturma yürütülmüş ve ikili hakkında dava açılmıştı.
İki şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Silivri Cezaevi yanındaki duruşma salonundaki gösteriye katılanların, şüphelilerin sevk ve yönlendirmeleriyle protesto amaçlı olarak yolu trafiğe kapattıkları Nilgül Doğan’ın jandarma aracının önüne geçerek ilerlemesini engellediği belirtildi.
Doğan ve Kutluk'un 1.5 yıl ile 3 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.