29 Haziran 2012 Cuma

70x23 milkare alan tarandı

Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağındaki pilotların bulunması için yürütülen arama çalışmaları havadan ve denizden 7 gündür aralıksız sürüyor. Arama çalışmaları ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde şu açıklama yapıldı:
Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait RF-4 uçağıyla temasın kesilmesinin ardından başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine her gün 1 fırkateyn, 1 hücumbot, 1 karakol gemisi, 2 sahil güvenlik botu, CN-235 tipi bir uçak ve dört arama kurtarma helikopteri katılıyor.
26 Haziran'dan itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait hidrografi gemisi de bölgede derin su aramasına başladı.
Bugüne kadar 70x23 milkarelik bir alan tarandı pilotlara ait bazı malzeme ile uçağa ait bazı parçalar bulundu ancak pilotlara ve uçağın enkazına henüz ulaşılamadı.
Ortalama derinliği 1260 metre olan arama bölgesinde, hidrografi gemisinin dışında başka bir gemi bulunmasına dair çalışmalar Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile koordineli olarak sürdürülüyor.