21 Eylül 2010 Salı

Türk Ve Kore Ordusu Futbol Takımlarının Müsabakada Yine Kardeşlik Kazandı

Türk Ve Kore Ordusu Futbol Takımlarının Müsabakada Yine Kardeşlik Kazandı Türk Silahlı Kuvvetleri Futbol Takımı ile Güney Kore Ordusu Futbol Takımı arasında düzenlelenen dostluk maçı 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Türkiye'de geçtiğimiz düzenlenen Türk ve Güney Kore silahlık kuvvetleri futbol takımları dostluk karşılaşmasının rövanş maçı dün Güney Kore'nin Songnam şehrinde oynandı. Maç faullerden uzak tamamen dostluk havasında geçti. İkinci golü atan İsmail Müderrisoğlu; "Forvet oyuncusu olmamdan dolayı üzerimde bir sorumluluk var. Bu yüzden golü atarken bir sevinç yaşamam doğal. Ama bu sadece bir dostluk maçı. Müsabakadan öte bir kardeşlik gösterisi." dedi. Forvet oyuncusu Müderrisoğlu, "Bu tip dostluk maçlarının artması ordumuzla beraber Türkiye'mizin uluslararası arenada itibarının artmasına vesile olacak." şeklinde konuştu.

Kardeşlik havasında geçen maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.
Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erdoğan İşcan, Kore Savunma Bakanı Te-Yong Kim ile beraber bir çok askeri ve sivil üst düzey yöneteci dostluk maçına katıldı.

TSK futbol takımını Güney Kore'de yaşayan Türk vatandaşları da yalnız bırakmadı. Maçta bir çok Koreli Türk bayrağını sallarken, bazı Korelilerin de Türklerle beraberle hem Türk takımına hem de Koreli takıma tezahuratlarda bulunması dikkat çekti.