21 Temmuz 2010 Çarşamba

Astsubay Eğiteceğiz

Afganistan'da kurulan askeri merkezde, Türk ordusu astsubay eğitiyor

Türk Ordusu’nun kontrolündeki Kabil Komutanlığı’na bağlı Gazi Askeri Eğitim Merkezi, Afgan Ordusu için astsubay yetiştiriyor. Kabil Konferansı için Afganistan’a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, acemi erlerin eğitimi için İtalyan birliğinden devralınan ve gösterdiği başarı nedeniyle astsubay yetiştirmesi talep edilen kışlayı ziyaret etti.

Davutoğlu’nu karşılayan Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Levent Çolak, bakana kamptaki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Afgan astsubay adaylarının aldığı eğitimi yerinde gören Davutoğlu, kışladaki bomba imha ekipmanları hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, harekat merkezinde de bilgi aldı.

Bakan Davutoğlu’na bir Afgan subay tarafından komutanlık arması takdim edildi. Davutoğlu da, "Allah sizleri muhafaza eylesin. Afganistan’ın geleceğinin garantisi sizlersiniz.” şeklinde karşılık verdi. Tuğgeneral Çolak da Afgan ordusunun tüm birliklerine ait armaların yer aldığı bir arma ile Afganistan konulu bir kitabı Davutoğlu’na hediye etti.

Bakan Davutoğlu, yarın ülkenin kuzeyindeki Cevizcan eyaletine geçerek, Türkiye’nin Afganistan’daki ikinci İl İmar Ekibi’ni hizmete açacak.