3 Ağustos 2011 Çarşamba

Şehitler, gözyaşlarıyla uğurlandı

Türkiye, Ramazan ayının ilk gününde PKK'lı teröristlerin bulunduğu otomobilden, askerî araca el bombası atılması sonucu şehit olan üç askerini gözyaşı ve dualarla toprağa verdi.
 
Van-Başkale karayolunda dün meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver (Gaziantep), uzman çavuşlar Serkan Angay (Mersin/Anamur) ile Ramazan Sağ (Konya/Akşehir) için Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından cenazeler, şehitlerin memleketlerine gönderildi.

Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver, memleketi Gazi- antep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Doğanpınar köyünde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Oğlunun tabutu başına geçip ellerini açan ve dua eden baba Mehmet Tanrıöver, "Bizi doğru yola ilet. Sapmışların, sapıkların yoluna değil Ya Rabbi." diyerek dua etti. Baba Tanrıöver, "Coşkun sana emanet Ya Rabbi." dedi. Şehidin annesi Saliha Tanrıöver ağıtlar yakarken, eşi Zeliha ve 5 yaşındaki kızı Ece de gözyaşlarına boğuldu. Cenaze, köy mezarlığına defnedildi.

Başkale'de şehit olan Konya Akşehirli Uzman Çavuş Ramazan Sağ'ın geçtiğimiz hafta sonu aile büyüklerini arayıp helallik istediği öğrenildi. Şehidin İzmir'deki görev yerinden Van'a 15 gün önce tayin olduğu öğrenildi. Şehit annesi Sebahat Sağ'ın ağıtları yürekleri parçalarken teyze Hamiyet Irgın, "Terör olayına bir son verilsin. Analar ağlamasın. Yeter artık. Zenginlerin çocukları niye ölmüyor? Hep fakirlerin, garibanların çocukları ölüyor? Niçin ölüyorlar. Üç tane çocuğuna biz ne cevap vereceğiz? Bu acıları yaşamak istemiyoruz. Yarın o çocuklar, 'Benim babam kimin için öldü?' dediğinde biz ne cevap vereceğiz?" diye feryat etti. Şehit Ramazan Sağ'ın Akşehir'e bağlı Yeşilköy'deki cenaze törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Sağ'ın cenazesi köydeki mezarlıkta toprağa verildi. Anamur'a gönderilen Jandarma Uzman Çavuş Serkan Angay için havaalanında tören düzenlendi. Acılı baba Adil Angay, "Söylenecek bir söz kalmadı. Herkes bir söz söylüyor ama hepsi boş. Bu geldiğimiz nokta sözün bittiği nokta." dedi. Uçaktan inen şehidin eşi Duygu Angay ise sinir krizleri geçirdi. Serkan Angay'ın cenazesi Anamur'da toprağa verildi.

Saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltında
Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen terör saldırısında Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver, uzman çavuşlar Serkan Angay ile Ramazan Sağ'ın şehit olmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü üyelerinin bulunduğu, saldırıdan sonra olay yerinde terk edilen otomobilin bir araç kiralama şirketinden sahte adres ve sahte kimlikle kiralandığı bildirildi. Terör örgütü PKK üyelerince önceki gün düzenlenen, 3 askerin şehit olduğu saldırıda 4 asker ile olay yerinden geçen Kaymakam Bilgihan Bayar ile koruması da yaralanmıştı.