4 Ağustos 2011 Perşembe

Amirallere Suikast İçin Seçilen 8 Öğrenci?

"Amirallere Suikast" iddiasına yönelik soruşturması kapsamında Koramiral Deniz Cora ile tutuklu Albay Ümit Metin'in yer aldığı iki sanıklı ikinci iddianame kabul edildi.
Koramiral Cora'nın 'Amirallere suikast planının' uygulanması kapsamında seçilen Deniz Harp Okulu 3. sınıfında 8 öğrencinin yetiştirilmesi ve ilerleme raporlarının gönderilmesi için yazılı talimat verdiği iddianamede yer aldı.
Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile tutuklu Albay Ümit Metin hakkındaki iddianame onaylandı. İddianamede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile tutuklu Albay Ümit Metin sanık olarak yer alıyor. İddianamede sanıkların, Poyrazköy davasıyla birleştirilen amirallere suikast davası sanığı 8 teğmenle ilgilendikleri, yönlendirdikleri ve icra edilecek faaliyetlere ilişkin raporlar tuttukları belirtildi.
Koramiral Deniz Cora'nın, kaldıkları evde 'oramirallere suikast notu' çıkan ve halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasında yargılanan teğmenler Faruk Akın ile Sinan Efe Noyan'ı örgütsel yapıya dahil edilmesini ve yönlendirilmelerini sağladığı belirtildi. Yine Cora'nın Gölcük Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı olduğu dönemde 'amirallere suikast planının' uygulanması kapsamında seçilen Deniz Harp Okulu 3. sınıfında 8 öğrencinin yetiştirilmesi ve ilerleme raporlarının gönderilmesi için yazılı talimat verdiği iddia edildi.
Cora'nın iddia edilen yasa dışı yapılanma içinde 'Gölcük Bölge Başkanı' sıfatıyla "Personel Bilgi ve Değerlendirme Cetveli" hazırladığı ve diğer sanık Albay Ümit Metin ile halen görülen Poyrazköy davasının sanığı Albay Tayfun Duman'ın Cora'ya bağlı çalıştığı ifade edildi.

SEÇİLEN ÖĞRENCİLER ERGENEKON'A KAZANDIRILDI
Bu belgenin 20 Eylül 2007 günü Albay Tayfun Duman tarafından hazırlandığı ve 3 gün sonra da son olarak Ümit Metin tarafından kaydedildiği, kullanıcı yollarında ise Duman ve Metin'in isimlerinin geçtiği ifade edildi.
Belgede adı geçen isimlerin Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçundan halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı anlatılan iddianamede, bu isimlerin Deniz Harp Okulu'nda öğrenci iken kendileri ile özel olarak ilgilenildiği ve Ergenekon terör örgütüne kazandırıldığı vurgulandı.
Koramiral Deniz Cora hakkında iddiamade, kaldıkları evde 'oramirallere suikast notu' çıkan ve halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasında yargılanan teğmenler Faruk Akın ile Sinan Efe Noyan'ı örgütsel yapıya dahil edilmesini ve yönlendirilmelerini sağladığı belirtildi.
Cora'nın iddia edilen yasa dışı yapılanma içinde 'Gölcük Bölge Başkanı' sıfatıyla "Personel Bilgi ve Değerlendirme Cetveliö hazırladığı ve diğer sanık Albay Ümit Metin ile halen görülen Poyrazköy davasının sanığı Albay Tayfun Duman'ın Cora'ya bağlı çalıştığı iddianamede belirtildi.
ALBAY METİN TUĞAMİRAL'İ İZLEDİ
İddianamenin aynı mahkemede görülen Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebi ise daha sonra değerlendirilecek. Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast iddiasına ilişkin belgeler bulunmuştu. Bu notlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianamede iki hafta önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İddianamade Cora ve Metin'in "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
İddianamede yer alan diğer tutuklu sanık Albay Ümit Metin'in de Ergenekon terör örgütü içinde "Amirallere suikast planı" ile ilgili yapılan çalışmada ve SUGA Harekat Planı'nda İzmir Bölgesi'nde görev alarak, Tuğamiral Ahmet Aksoy'un izlenmesi faaliyeti yürüttüğü iddianamede belirtildi.
Darbe sonrası için planlar hazır
İddianamede Gölcük'te ele geçirilen Balyoz belgelerine de yer verilirken darbe sonrasında 'Gözetim altına alınacak şahısların transferi, tutulma yerleri, koordineli olacak kurumlar" başlıklı belgenin altında Cura'nın adının yer alması dikkat çekti. 5 nolu hard diskteki 'Hassas personel listesi' adlı belgede, 'Amirallere Suikast Planı'nda adı geçen amiraller Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'ın 'Balyoz Harekat Planı' içinde hazırlanan 'Suga Harekat Planı'nda 'hassasiyet durumu' (-) olarak gösterilen 'terfi etmeleri planlanmayan' amiraller arasında bulunduğu aktarılan iddianamede, Deniz Cora'nın hassasiyet durumunun (+) olarak gösterildiği ve 'hassas personel listesi'nin 15 Ocak 2003'te Deniz Kurmay Albay Cem Gürdeniz tarafından oluşturulduğu kaydedildi. İddianamede ayrıca, Ergenekon terör örgütü kapsamında yapılan aramalarda, Ergenekon davasının sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'dan elde edilen 'Darbe Günlükleri' belgelerinde de Deniz Cora adının geçtiği vurgulandı.
 
Yönlendirin ilgilenin rapor edin...
İddianamede "Şüpheli Deniz Cora'nın atılı suç kapsamında tespit edilen eylemleri" başlıklı bölümünde 14 madde sıralandı.
Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramada ele geçirilen 5 No'lu hard disk içinde 'D/İKK/Öğrenci Tefriki" adlı klasörde bulunan "Özel Öğrenci Tefriki" isimli word belgesinde, Deniz Cora adıyla Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na gönderilen Ağustos 2007 tarihli gizli yazıda, Deniz Harp Okulu 3. sınıfta öğrenci olan Ülkü Öztürk, Faruk Akın, Burak Düzalan, Alperen Erdoğan, Sinan Efe Noyan, Tarık Ayabakan, Ali Seyhur Güçlü ve Yakut Aksoy'un öğrenim süresi zarfında ilgilenilmesi ve yönlendirilmesi faaliyetlerine önceki dönemlerde olduğu gibi devam edilmesi ile icra edilen faaliyetlere ilişkin ilerleme raporları, zamana bağlı olmaksızın Donanma Komutanlığı'na gönderilmesinin istendiği kaydedildi.
 
Paşalarım için siper olurum
İddianamede yer alan ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği ortaya çıkan Albay Metin'in savunmasında "Teğmenler Faruk Akın ile Sinan Efe Noyan'ı örgütsel yapıya dahil edildiği ve yönlendirildiği iddiasını kabul etmiyorum. Ben Balyoz soruşturması kapsamında da ifade verdim. O zaman hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Oramiraller Yiğit ve Ataç paşayı çok severim. Eğer böyle bir suikast planı varsa ben kendilerini korumak için göğsümü siper ederim. Tuğamiral Ahmet Aksoy'u tanırım, ailecek görüşürüz. Kendisini izlemem için bir sebep yoktur. Tanık olarak dinlenilmesini istiyorum" dedi.